Преглед на икономическия печат

Еврокомисията погва общински проекти– пише Новинар

Експерти от Европейската комисия (ЕК) ще направят проверки на одобрени и изпълнени проекти от общини по Европейската програма за развитие на селските райони. Това съобщи вчера изпълнителният директор на фонд „Земеделие” Калина Илиева след комисия по земеделие и гори. Евроинспекторите ще пристигнат у нас в края на септември и ще проверяват за това дали общините са обявявали обществени поръчки за изпълнението на инфраструктурни проекти, обясни шефката на фонда.

Приходи от държавни компании могат да стабилизират пенсионната система – е водещо загалвие в Дневник
Приходите от държавни компании да отиват за финансиране на държавната пенсионна система.
Единственото решение за фундаментално стабилизиране на първия стълб на пенсионната система е прехвърлянето към него на част от държавните активи. Ако се подобри управлението в държавните предприятия, приходите от тях могат да се капитализират към първия стълб на пенсионната система, с което ще се разширят функциите на Сребърния фонд.

„Кремиковци“ дължи 33 млн. лв. на хазната – е друго водещо заглавие в Новинар
33 млн. лв. трябва вземе Агенцията за следприватизационен контрол от металургичния комбинат „Кремиковци”. Това са несъбрани вземания, лихви и неустойки към държавата. Висящите съдебни дела за неизпълнение на инвестиционната програма на комбината пък са на стойност около 360 млн. лв. Агенцията е кредитор на фирмата „Финметалс”, която в момента притежава като запорирани активи 71 процента от акциите на металургичното предприятие.

изготвил прегледа:
ВенелинЙОРДАНОВ – ИП „Популярна каса 95“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *