Преглед на печата за 14 февруари

Нито парите от европейските фондове, нито тези, които могат да се отпуснат от държавния бюджет, ще могат да покрият изграждането на всички необходими за страната ни магистрали. Това каза вчера пред депутатите в парламента премиерът Сергей Станишев. Затова отдаването на концесия на аутобаните е необходимо, обясни той, цитиран от вестник „Новинар“.Премиерът коментира още, че причината Европейската комисия (ЕК) да спре окончателно търговете на две от отсечките на магистрала „Тракия” – Стара Загора-Нова Загора и Нова Загора-Ямбол е нарушаване на конкуренцията при провеждането на обществени поръчки от страна на изборната комисия, която е съставена от експерти от Националната агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ).
Таксиметрови шофьори на бунт срещу данъчни проверки
в. Сега
Хайка на НАП за укриване на доходи предизвика гнева на варненските таксиметрови шофьори. Около двеста жълти коли паркираха край офиса на приходната агенция вчера по обед, а собствениците на такси централите поискаха незабавна среща с данъчните шефове. Преговорите продължиха около час и половина, през това време шофьорите обсадиха входа на агенцията.
Напрежението възникна преди 3-4 дни, когато НАП, ДАИ и икономическа полиция започнаха масови проверки. Поводът е разкрита схема за измама миналата година.
Нови търгове за магистрала „Тракия“ иска надзорния съвет на пътната агенция
в. Дневник
Нови търгове по европейски правила да се проведат за изграждането на магистрала „Тракия“. Това препоръчва надзорния съвет на Национална агенция „Пътна инфраструктура“ на изпълнителния директор Янко Янков, съобщиха от ведомството му.
Новите процедури ще бъдат не само за избор на строител на отсечките Стара Загора – Нова загора и Нова Загора – Ямбол, но и за избор на надзор, е посочено в съобщението.
Туристически босове гърмят след Мургина
в. Стандарт
Прокурори взимат на мушка туристически босове след уволнението на данъчен №1 Мария Мургина. Това заявиха пред „Стандарт“ участници в разследването на ДДС аферите, които доведоха до трусовете в Националната агенция за приходи. „Става въпрос за мощни инвеститори по цялото Черноморие“, обясни бившият шеф на данъчните в Бургас Недялко Киров. Повечето са крупни играчи в строителството и туризма, но има и зърнени босове. Кметове също са били в комбина с данъчните и са рекетирали определени фирми, заяви пък депутатът Яне Янев, който подаде сигнала срещу Мургина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *