Преглед на печата – 03.03.2009 г.

„Кметът на Чикаго развя знамето ни и поздрави всички българи в града на Обама,“ пише вестник СТАНДАРТ. Ричард Дейли поставил нашия трибагреник редом до американското знаме пред общината в навечерието на националния ни празник и така заедно с повече от 100 хиляди нашенци, които живеят в Чикаго, отбелязали 131-вата годишнина от Освобождението на България.

От ТРУД научаваме, че Британската кралица Елизабет Втора е изпратила поздрав до всички българи по повод националния ни празник. Изданието съобщава още, че за първи път летец ще ръководи зарята тази вечер на площад „Народно събрание“. Това е заместник-командващият ВВС генерал-майор Константин Попов.

В днешното издание на 24 ЧАСА ще прочетете, че за 2 месеца иманяри са изкопали 27 метров кладенец в турския град Къркларели /Лозенград/ край Одрин, за да търсят съкровище на стойност 48 милиона евро, принадлежало на български хайдутин, известен с прозвището Булгар Садък.

МОНИТОР разказва как монахиня от женския манастир “ Св. Николай Чудотворец“ в село Арбанаси е хваната в опит да открадне 41 икони, обредни дървени кръстове, телевизори, DVD плеъри и радиокасетофон. НОВИНАР допълва, че 36-годишната послушница е направила това точно на Сирни заговезни, деня, в който по традиция се иска прошка от по-възрастните.

Всички излизащи днес всекидневници съобщават също, че България е на първо място в Европа по изоставени бебета. По данни на Фондация „За нашите деца“, само за една година у нас са изоставени повече от 200 пеленачета и деца до 3 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *