Преглед на печата 05.02.2009 г.

„Няма закон за конфликт на интереси, няма европари“, казва еврокомисарят по регионалната политика Данута Хюбнер, цитирана от вестник ДНЕВНИК. Без работещ закон за конфликт на интереси, който в момента е блокиран в Парламента няма да имаме достъп до 11-те милиарда евро, предвидени за страната ни до 2013 г.
ТРУД акцентира върху данните разпространени от Министерството на земеделието, че водачът на фермерския бунт Андриян Цаконски е получил повече от 200 хиляди лева държавни сусидии, а само за миналата година, усвоените от него средства са близо 99 хиляди лева
„Глад за свежи пари“ -това е водещото заглавие за ПАРИ. Вестникът съобщава, че едва 33.6 милиона лева фирмени кредити са отпуснали банките за последния месец на миналата година. За сравнение средномесечното кредитиране на бизнеса за цялата 2008г. е 626.9 милиона лева.
ДУМА пише за възможността с подписка от 600 хиляди души да може да се предизвиква национален референдум, както е предвидено в проекто-закона за прякото участие на гражданети в управлението, обсъждан вчера от Парламента.
От първата си страница МОНИТОР съобщава, че Златомир Иванов, известен като Златко Баретата е поредният издирван, който предварително е разбрал за акцията срещу него и изчезнал. От вчера той и негови приближени са обявени за национално издирване. И още по темата. СТАНДАРТ добавя, че килъри и чегета се надпреварват кой ще открие по-рано Баретата. Спецслужбите са засекли информация, че вече има поръчка за куршум срещу него.
Сред водещите теми за 24 ЧАСА е опитът на неуспелия кандидат за кмет Апостол Сотиров да се запали с факла и бензин пред прокуратурата в Пловдив. Той предприел тази стъпка от отчаяние, заради точещо се 5 години дело срещу измамили го лихвари.
9 хиляди учители са съкратени, заради просветната рефома, научаваме от вестник СЕГА. Изданието посочва още, че най-много отсъстват от час учениците в Перник и Кюстендил, а най-малко в Добрич и Разград.
Водеща новина за вестник КЛАСА е Русия е създаването на нов военен съюз на постсъветски държави, ръководен от Кремъл. Вчера в Москва президентите на Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан са подписали проект за създаването на Колективни сили за оперативно реагиране.
НОВИНАР пише за искането на Професионалната футболна лига полицията да охранява безплатно мачовете в страната. За да се разбере колко пари ще бъдат спестени така се посочва, че например дерби от типа ЦСКА Левски гълта поне 30 хиляди лева само за охрана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *