Преглед на печата

Бойко Борисов, Иван Костов и Мартин Димитров сядат днес на масата за преговори, пишеСтандарти допълва, че сините нямат претенции за кресла. Според Монитор обаче Костов натискал за трима министри, единият от които – доскорошният шеф на НОИ Йордан Христосков – за социалното министерство. „Бойко Борисов първо сглобява кабинет, после иска рамо от Костов“, пише 24 часа. „Поне двама от Световната банка министри“, гласи друго водещо заглавие на изданието.
„В ГЕРБ обсъждат замразяване на пенсии и заплати“ е заглавие от първа страница на Дума. Вестникът цитира сочения за бъдещ министър на финансите Симеон Дянков. Цялото интервю на Дянков пред БНТ е поместено в Стандарт под заглавие „От излишни министерства ще спестим 200 млн.“
На две страници Труд представя своите изчисления колко ще спести новата власт от излишни чиновници.
Под заглавие „БСП загуби заради високомерие и сериозни грешки“ Труд публикува стенограма на вчерашната пресконференция на президента Георги Първанов, в която той направи оценка на изборите.
„Мургина вдигнала жилище за 527 хиляди лева“ е водещото заглавие от първа страница на Труд. Имотното състояние на досегашните управляващи е сред водещите теми на вестниците. „За година Доган спечелил 366 хиляди лева от „друга дейност““, пише Сега на първа страница и допълва в подзаглавие, че „министри и депутати масово са си накупили жилища, коли и ниви.“ На страницата „Наблюдател“ вестникът помества коментар на Емил Спахийски, озаглавен „Ахмед Доган – един император без империя.“ Според автора Сокола е ръководел не толкова партия, а бизнесгрупировка, която, без държавните финансови порции, ще се разпадне за броени месеци.
Под заглавие „60 % на прощаване“ Стандарт пише на първата си страница, като цитира потърпевши бизнесмени, за поискана от експерти от икономическото министерство комисионна от 600 хиляди лева, за да се получи европроект за 2 милиона лева. „Мениджъри в енергийния холдинг са се бетонирали за пет години“, гласи друго заглавие на Стандарт.
„Каквото можеше да се изхарчи, вече е изхарчено“, казва бизнесменът Иво Прокопиев в интервю за 24 часа. „Уви, нямаме друг шанс, освен да затягаме коланите“, е друг извод в интервюто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *