Преглед на печата

„Прокурори и полицаи разбуниха болница в Шумен”Внезапна прокурорска проверка в шуменската болница разбуни лекари и пациенти.
В. „ АТАКА”„Сидеров поиска оставката на Семерджиев заради скока на тока”За незабавно разваляне на договорите с ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН настоя лидерът на АТАКАЗа незабавната оставка на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев настоя  лидерът на АТАКА Волен Сидеров от парламентарната трибуна заради скока на цената на тока с 3 до 5 процента. „Тази комисия в момента казва на ЕРП-тата монополисти „да, заповядайте още печалба, ето ви още стотици милиони да изнасяте от България“, подчерта Сидеров. И поиска нещо повече от оставката на шефа на ДКЕВР – смяна на икономическия модел на България, по който тези чужди монополи ограбват българския потребител.
В. „БАНКЕР” „Изборите ще струват 26 милиона”Около 26 млн. лв. ще струват изборите за президент и местна власт, съобщи в петък в парламента финансовият министър Симеон Дянков, който е натоварен от правителството да проведе цялостната координация и организация на предстоящия вот. Така държавата щяла да спести 7-8 млн. лв. на данъкоплатеца, тъй като предишните избори, в които гласувахме поотделно, са излезли по 16-18 милиона.„Отлагаме решението за “Белене” за 13-и път”Националната електрическа компания (НЕК) и представители на руската “Атомстройекспорт” преговарят за сключването на 13-и анекс към споразумението за изграждане на АЕЦ “Белене”, съобщиха източници на в.”БАНКЕ-РЪ”. Подписването на документа е само въпрос на време, като в него ще бъде фиксирано тримесечно удължаване на преговорите около втората ни ядрена мощност.
В. „ Монитор”„Андрешковци доят хазната с виртуални крави”Фермери масово лъжат държавата с виртуални животни, за да вземат субсидии. Схемата „ала Андрешко” била разкрита при проверка на Българската агенция за безопасност на храните. Над 30 % от кравите, овцете и козите в Пловдивска област съществуват само в компютрите на агенцията. Още по-голям е броят на свинете фантоми в местните ферми – над 65%. На практика животните били или изклани, или продадени от фермерите, които обаче пропуснали да изпълнят изискванията на закона и да уведомят за промените ветеринарните лекари.
В.” СЕГА” България в кошмарна спирала – ръст на безработни и пенсионериДина ХристоваВсе повече българи бързат да се пенсионират, а в ЕС по ръст на безработицата ни изпреварва само Гърция. Това още повече влошава икономическата ситуация в България – 100 работещи българи вече издържат 81 възрастни. Преди три месеца на 100 работещи се падаха 79 пенсионери. Това става ясно от последни данни на Националния осигурителен институт и Евростат.„Белгия ще дава убежище на българи”Белгия предвижда българи и румънци да останат единствените граждани на ЕС, които ще имат право да поискат убежище в Белгия. Това ще е възможно, ако бъде утвърден нов законопроект, обсъждан в една от комисиите на Федералния парламент. Проектът предвижда за този статут да могат да кандидатстват само хора от страни, към които все още се прилагат ограничения в свободата на движение и наемането на работа. Предвижда се за останалите граждани на страни от ЕС това право да отпадне. Според промените за такъв статут ще могат да кандидатстват хора от всички останали страни от Европа извън ЕС. Реформите събират засега мнозинство в парламента, но предстои да бъдат обсъдени и със служебното правителство.
В. ДУМА“БЕЗ НАКАЗАНИЯ ЗА ТУРНИРА ПО ФУТБОЛ С ФЛАНЕЛКИ НА ГЕРБ”Просветният министър не видя никакво нарушение в организирането на ученически футболен турнир, в който децата са били облечени в екипи с надпис ГЕРБ. В началото на миналия месец в Пловдив ученици от различни училища са участвали в състезание по футбол. На терена те са били накарани да се преоблекат с фланелки с името на управляващата партия. За скандала, както ДУМА писа, съобщи депутатът от левицата  Захари Георгиев.“431 млн. лв. дължи държавата на фирми”Над 431 млн. лева не е платила държавата на различни фирми, с които е работила или работи. Най-много са задълженията към строителния бизнес, след това се нареждат доставчиците на различни консумативи за медицината. Стотици милиони са неизплатените връщания по ДДС към малкия и средния бизнес.
В. НОВИНАР“Над 90% от българите засегнати от кризата”90 процента от населението на България гледа с безразличие или отчаяние на бъдещето. Това сочат данните от социологическото проучване на Гражданско движение „ДНЕС” и агенция „ЕСТАТ”, проведено през юни. Ентусиасти са 2.3%, 21% са оптимисти. Кризата се отразява на жизнения стандарт на 93% от българите, сочат данните. Едва 1.5% са останали незасегнати от нея.
В. ‘ТЕЛЕГРАФ”„УБИХА ШЕФА НА ПАЯКА”Марчело Доковски се задушил, докато опитвал да спаси сина си„300 000 ПАРАФА МЕНТЕ В ПОДПИСКАТА НА ЯНЕ”Половината парафи в подписката на РЗС за промяна на конституцията и свикване на Велико народно събрание са менте, стана ясно вчера.
„24 ЧАСА”„Палеж уби шефа на паяците в София”Умишлен палеж на апартамента му уби шефа на Центъра за градска мобилност в столицата Марчело Доковски в четвъртък вечерта. Наети бандити лиснали туба с бензин под вратата на жилището на Доковски в бл. 32 в кв. Белите брези в 23 ч вечерта и драсналиклечката.  В този момент в апартамента бил само синът на  Марчело, 15-годишният Филип, който се обадил на . родителите си по джиесема. Доковски дотичал бързо,  отворил горящата врата и се втурнал в жилището, но се  задушил от отровните газове и починал.
„СТАНДАРТ”„Огнен капан за Марчело”Шефът на паяците загина, докато спасяваше сина сиАтентат с огнен капан погуби шефа на столичните паяци. Това е основната версия за мистериозната смърт на 45-годишния Марчело Доковски. Той загина, докато се опитваше да спаси сина си от пламъците в семейния му апартамент. Цялото семейство било на ресторант, но 14-годишният Филип се прибрал по-рано. Изведнъж той чул силен тътен, а под входната врата нахлул черен дим. Паникьосаният тийнейджър веднага позвънил първо на спешния телефон 112, а след това и на родителите си. Доковски дотичал в жилището преди огнеборците, но паднал задушен в антрето.“Мамо, мамо, татко не идва при мен“, крещял през това време излезлият на терасата Филип.„КАПИТАЛ”„Когато Гърция фалира”Представете си какво би станало, ако наемателят на ресторанта на Министерския съвет прегради част от кабинета на Бойко Борисов, за да разшири кухнята си. Ще изхвърчи като куче. Един от основните принципи на върховенството на закона е, че всички са равни. Когато някой е извършил нарушение, независимо кой е той, трябва да има наказание. Тази седмица държавата установи, че концесионерътна пистите в Банско – „Юлен“, е нарушил закона, като буквално е заграбил земя от Пирин, за да я използва за търговската си дейност. От няколко дни различни министри обясняват не какви са вариантите нарушителят да бъде наказан и закононарушението – прекратено, а как беззаконието трябва да бъде легализирано.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *