Преглед на печата

Дупнишките бизнесмени „братя Галеви“ се събраха на топло в ареста, пише вестник 24 часа. След Пламен Галев и Ангел Христов – Геле бе прибран в килия на националното следствие. Той е сочен за бос на въоръжена престъпна група за рекет.
Стандарт допълва, че няколко месеца хората на Христов изнудвали бзнесмен от Дупница. Задържаните заедно с Христов – Владимир Ангелов – Стъклето и Апостол Чакалов – Тоци всеки месец искали от бизнесмена Пламен Миланов по 4 хиляди лева рекет.
И още по темата от Монитор : Бандата била създанена преди няколко години от Пламен Галев и ръководена предимно от него. Заместник му бил Ангел Христов. Според държавното обвинение групата имала 7-8 постоянни мишени, които били видни дупничани.
Очаква се днес депутатите от комисията по транспорт и съобщения и по вътрешна сигурност и обществен ред да обсъдят промени в Закона за електронните съобщения, които ще позволяват на МВР неконтролируем достъп до информация за телефонните обаждания през фиксирани и мобилни мрежи, изпратени sms-и и електронна поща, пише вестник Дневник.
През 2008-ма издръжката на живот е поскъпнала рекордно – с 13.8% в сравнение с последните 8 години, пише вестник Сега. За пръв път от 2001 година повишението минава 10%, отчете Институтът за социални и синдикални изследвания към КНСБ. На човек в четиричленно семейство са необходими вече 473 лева месечно, за да поддържа нормален стандарт на живот.
Повече от 10 километра беше опашката от тирове при граничен пункт „Кулата“ вчера, след като за втори пореден ден гръцките фермери блокираха с тактори граничните пунктове, пише Новинар. Те протестират за увеличаване на субсидиите и гарантиране на доходите им.
За пореден път столичната община ще бръкне дълбоко в джобовете на софиянци за чистотата на града, пише вестник Дума. Това станало ясно от изчисленията на общинските съветници от БСП в София. Съветникът Петър Корумбашев предоставил справка, от която става ясно, че цените на австрийската фирма „За-убер-махер“ за чистенето са между 75 и 400 процента по-високи от тези на сегашния концесионер „Новера“.
И лизинговите компании са готови да подготят условията по договорите с клиенти, като съответно обсъдят с тях вариантите за разсрочване, съобщил за Класа Теодор Маринов, съпредседател на Българската асоциация за лизинг. Както изданието писа преди ден, банките у нас вече са дискутирали възможностите за въвеждане на ред облекчения по отпуснатите от тях кредити на предприятия и граждани със сериозни финансови проблеми.
Водещият индекс на Българската фондова борса Софикс се върна на нивата си от юли 2003 – та година, пише вестник Пари. Сините чипове завършиха със спад от 84% от историческия връх през октомври 2007 г.
Вратовъзки с герба на община Пловдив ще носят чиновниците под тепетата, пише Труд. Новата мода трябва да придаде тежест на властта. Най-много бройки от аксесоара – по 5 ще получат кметът, заместниците му и шефовете на дирекции. Шоэфьорите им ще имат по 2, уточнява изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *