И в Холивуд съкращения

Компанията Warner Bros. Entertainment планира да съкрати 800 работни места, или 10 на сто от служителите си, заради кризата, съобщи Ройтерс.
Съкращения на работни места вече имаше в други големи медийни компании като NBC Universal и Viacom.
Шефовете на студия в Warner Bros, собственост на Time Warner Inc, са изпратили електронно писмо до служителите си в цял свят, в което пише, че през следващите седмици ще трябва да съкратят работни места заради спада на икономиката.
Наблюдатели на сектора очакват „затягане на коланите“ и в Walt Disney и Sony Pictures.
От собственика на Sony Pictures – Sony Corp, вече обявиха съкращаване на 8000 места, главно в подразделението за електроника, но според запознати ще последват такива и в холивудското студио.
„Не е изненадващо, че на фокус са разходите“, коментира анализаторът Крис Маранги ситуацията в Холивуд като цяло. „От много години се продуцират твърде много филми и цикличният спад води до някои рационализации“, смята той.
В електронното писмо на Warner Bros до служителите се подчертава, че въпреки доброто представяне на компанията през 2008 г., решението за съкращенията отразява необходимите промени с цел бъдеща стабилност и растеж.
Промените в развлекателния бизнес и в нагласите на потребителите, както и като цяло състоянието на икономиката, засегнаха компании в целия свят и Warner Bros. не е имунизиран към тези фактори, пише още в писмото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *