Преглед на печата

Изданието припомня, че с повишаването на минималната заплата от 1-ви септември ще е повиши потребителската такса за посещение при лекар и таксата за ден престой в болница.
„Обедняваме бавно, прогресивно дори“, гласи водещото заглавие на Труд, според който средният доход е едва 54.8 на сто от парите, нужни за живот. Вестникът посвещава две страници на темата и отбелязва, че българите трупат ударно пари в банки за „черни дни“, като обаче 77 на сто от депозитите са за по-малко от 1000 лева. „Най-закъсалите продават жилища и бижута“, допълва вестникът.
„Бизнесът у нас плахо започва да се възстановява“, констатира вестник Класа под заглавие „Фирменото кредитиране скочи с близо 50 на сто“. Дневник публикува данни на първа страница, според които приходите от приватизация са едва около един процент от заложените и припомня, че продажбата на държавни активи е част от антикризисния план.
Труд публикува интервю със социолога Мира Радева, според която макар че ГЕРБ стабилизира позициите си, победата му на президентските избори не е сигурна. Доган с неговите 200 хиляди гласа ще решава кой да отиде на балотаж – Меглена Кунева или Ивайло Калфин, казва Мира Радева. В интервю за 24 часа лидерът на БСП Сергей Станишев заявява, че няма притеснения за евентуалното завръщане на Първанов в партията след края на президентския му мандат. По повод прогнозите за предстоящи спорове за лидерския пост Станишев коментира, че никой не може да влезе в роля, от която е излязъл. Под заглавие „Кабинетът на обещанията“ вестник Пари коментира на две страници изпълнението на обещаното от ГЕРБ. За половин година министрите са дали 400 обещания, а са изпълнили само 10 на сто от тях, пише вестникът, като се позовава на сайт, събирал всички обещания на министрите, изказани публично. Данните са повод за коментар на първа страница на Дума, озаглавен „Локуми на метър“. Водещото заглавие на левия вестник е „Смолянски пенсионери ще съдят EVN“. „Хората се оплакват най-често от спиране на тока, аварии и надписани сметки“, отбелязва Дума.
На две страници Стандарт прави разследване за причините за самолетната катастрофа край Приморско, при която загинаха двама души. Водещото заглавие на броя е „След 9 години хванаха Неуловимия“ – Пламен Дишков-Кела е с напълно нов фасон след серия пластични операции и е заловен на плаж в Португалия, пише изданието. „МВР незаконно събира такси за регистрация на оръжия“ е заглавието на първа страница на Новинар. Според вестника близо половин милион газови пистолета и пушки все още не са отчетени. „За да намалеят катастрофите по пътищата се предлага шофьорските курсове да са с двойно по-голяма продължителност“, пише Монитор. „Обучението за книжка скача над хилядарка“, „КАТ ни тества с въпроси-уловки в листовките“ са подзаглавията на публикацията на първа страница на вестника.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *