Преглед на печата

България и Румъния ще бъдат приети в Шенген до няколко месеца, прогнозира пред БНР председателят на Европейския парламент Йежи Бузек, пише Сега. Бузек препоръча на българските власти по-активен диалог с Холандия и Финландия, които отказват да дадат подкрепата си за членството на двете държави.
Новите цели на Европейския съюз в областта на селскостопанската политика за периода 2014-2020 г. получиха конкретно измерение, отбелязва Дневник. 
„Прав е премиерът Бойко Борисов, който посъветва лидерите на Европейския съюз да намалят пенсиите в страните си и да ги направят като тези в България“. Това твърди бащата на валутния борд Стив Ханке в интервю за 168 часа, анонсирано в днешния брой на 24 часа. Очевидно е, че пенсионната система на блока е на ръба на банкрут, посочва Ханке.
Проверка на Труд в цялата страна е показала, че както всяка година, и тази зима ще изненада голяма част от кметствата. Тази година в голяма степен няма да бъдат изпълнени европейските изисквания за намаляване на запрашеността и срещу ледовете пак ще се използват пясъчни смеси.
Германската банка KfW (Ка Еф Ве), която е сред най-големите кредитори на БДЖ, вече е предложила за продан 25 от 50-те електрически мотриси „Сименс Дезиро“. Това пише Дума, като цитира изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев. Според него действията на банката са логични и на този етап няма как да бъдат спрени.
С 21% са скочили продажбите на нови коли за първите 9 месеца на тази година, пише Пари. Основна част от този ръст обаче се дължи на т. нар. реекспорт – практиката, при която изнесените от страната автомобили се записват като продадени в България, допълва изданието.
Всеки пети на помощи мами държавата, съобщава Монитор. Близо една пета от над 46 000 безработни в трудоспособна възраст са отказали т. нар. общественополезен труд, без който помощите им се губят. Социалните не могат да засекат къде точно се трудят хитреците, но са сигурни, че го правят и затова не могат да покрият задължителните часове работа.
Директор на фирма или предприятие е най-безопасната за живота и здравето професия, пише Новинар. Според статистика на Националния статистически институт за трудовите злополуки на работното място, през последните 9 месеца не е регистриран нито един смъртен случай в икономическата сфера. Търговията на едро е взела най-много жертви през 2011 г.
Симеон Дянков да поеме футбола и да вкара в пътя националите, е най-новият апел в интернет, отбелязва Стандарт. Пари да се дават само при класиране за европейско или световно първенство. В противен случай нищо чудно Дянков да накара играчите да плащат данък „некадърност“, коментира вестникът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *