Преглед на печата

От 24 часа научаваме, че в родното село на Доган – Дръндар, и каналът е сарай. Става дума за това, че през 2007 и 2008 г. за там са одобрени 5 проекта. След като новата власт разсекрети някои от тях, става ясно, че при европейска норма от хиляда лева на жител за воден проект, жителите на Дръндар са получили осемнайсет пъти повече. „Милиард и половина лева от приватизационни сделки трябва да събира правителството“ – това заглавие избира за челната си страница вестник Класа. Изданието уточнява, че толкова са несъбраните вземания и частни съдия-изпълнители ще тръгнат след длъжниците.
От първата страница на Стандарт ще научите, че държавата ще се опита да си върне 12 хил дка от царските гори в съда. Стандарт цитира новия шеф на Агенцията по горите Георги Костов.
Водещо заглавие за вестник Труд е, че при обиск в дома на бившия главен секретар на парламента Огнян Аврамов, са намерени 60 хил евро, а заплатата му е била около 2 хил лв. Оперативна група изяснява произхода на парите, е потвърдил пред Труд зам.-градският прокурор на София. “
В МВР назрява бунт срещу тежките присъди за полицаи, пише на първа страница Сега. Служителите на реда смятат, че съдът налага несправедливи наказания на техните колеги и така създава заплаха за сигурността в страната. Гневът им е провокиран от решението на военните съдии да пратят в затвора за общо 82 години петимата полицаи, обвинени за убийството на Ангел Димитров-Чората, както и от тригодишната ефективна присъда за Александър Александров от столичното Девето РПУ, осъден за насилие над свидетел.
„Мамят с мнима зараза от свински грип“, предупреждава от първата си страница вестник Дума. Измамници са измислили нова схема за крадене на пари като звънят по телефона и искат спешно пари, за да спасят болен роднина.
Вестник Новинар продължава темата, с уточнението, че 1000 лева уж струвало лечението и разкрива още една схема за измама, предимно на пенсионери, като мошениците ги лъжат, че вече сме въвели еврото и предлагат да им обменят спестяванията.
С голямото заглавие „Кремиковци става Силиконова долина“ излиза Монитор. Изданието пояснява, че на мястото на комбината може да бъде изграден технопарк, който след пет години да обедини високотехнологични фирми и така да осигури работа на хиляди млади специалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *