Преглед на печата

Три различни теми присъстват на първите страници на излизащите днес вестници. „Стандарт“ избира за челното си заглавие „Чудо на Богородица“. Вестникът описва като голямо чудо спирането на проливния дъжд минути преди литийното шествие в Троянския манастир.

Стихията е щяла да провали шествието, при което всяка година чудотворната икона на Св. Богородица Троеручица се вади от храма и се носи до параклис на около километър и половина от светата обител.

За същото чудо съобщава от първата си страница и „24 часа“,но водещото му заглавие е за това, че след като прочел в същия вестник затрогващата история на самотна майка, заместник-министърът на отбраната Аню Ангелов се ангажирал да й намери работа.

Става дума за това, че в петък часовият всекидневник е публикувал отчаяното писмо на старшина Камелия Велинова, която е била уволнена след 23 години и шест месеца служба, а до пенсия й оставали година и пет месеца. Изданието е направило връзка между заместник министъра и уволнената и той се е ангажирал да й намери работа до пенсионирането й.

За вестник „Труд“ водеща новина от първа страница е скандалът между собственик на „Порше“ и неговите придружителки и полицаи.

Грозната сцена се е разиграла призори в събота, когато униформените провеждали акция срещу лъскави автомобили, задръстващи улиците на столицата пред модни заведения.

Нокти, лакти, юмруци и ругатни – този арсенал са използвали момичетата срещу трима полицаи и се е наложило те да викат подкрепление, за да усмирят буйстващите дами, пише изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *