Преглед на печата

България е на първо място в Европа по убити пешеходци, на всеки три часа бива удрян по един човек, пише 24 ЧАСА. Парадоксалното е, че в населените места най-много са прегазените на пешеходните пътеки и на спирките на градския транспорт.

10 хиляди полицаи вече дебнат за нарушители в страната, обявява пред НОВИНАР началникът на Охранителна полиция комисар Алекси Стратиев. По думите му, КАТ настоява за изготвянето на черен списък на фирмите, които обучават некачествено за шофьори.

Свидетели срещу мафията ще бъдат пазени зад граница, като целта е да бъдат защитени, докато се провеждат процесите срещу босове на групировки, отбелязва СТАНДАРТ, като цитира генералния комисар на МВР Калин Георгиев.

Според Георгиев, това е най-сигурният начин вътрешни хора да бъдат накарани да разкрият престъпните схеми на бандитите. Минималната заплата да не се вдига през следвашата година, четем още на страниците на същия вестник. Това е една от мерките срещу кризата, които ще обсъжда кабиентът, целта е да се даде глътка въздух на бизнеса.

Социалното министерство едва събра пари за детски добавки и помощи, е водещото заглавие на вестник СЕГА. Дефицитът, който новото правителство наследи в бюджета, вече започна да се усеща и от гражданите, отбелязва изданието.

Конкуренцията за всяко работно място се ожесточава, като, според Агeнцията по заетостта, за една позиция се борят средно по 15 канидидати, посочва ДНЕВНИК. Освен това, за първи път летният сезон не е успял да раздвижи пазара на труда.

Асансьорът на Външно върви надолу, е водещата тема на ТРУД. Вестникът отбелязва, че външният министър Румяна Желева е спряла пет назначения в дипломацията. Причината е една и съща – те са политически обвързани с предишните управляващи, не са кариерни дипломати и са решени от кабинета Станишев в „12 без 5“.

32 млн. лв. налели във военния НДК, можем да прочетем още на страниците на същия вестник. Според новия министър на отбраната Николай Младенов, това е един изключително скъп проект с неясна цел.

Злоупотреби за хиляди левове със самолетните билети на депутатите е разкрило новото парламентарно ръководство, отбелязва МОНИТОР. Председателката на Народното събрание Цецка Цачева заявява, че нарушенията са свързани със Закона за обществените поръчки.

Парите за образование никога не стигат, заявява в интервю за ПАРИ министър Йорданка Фандъкова. Според нея, промените в образователната система трябва да стъпват на сериозни анализи, а не на поредното хрумване на новия министър.

Инвестиционен фонд изкупува 3 хиляди апартамента в София, пише ДУМА. Според председателя на Националната асоциация на строителите на жилища Пламен Бенински, купуването е започнало тази пролет, макар чуждестранният фонд да е у нас от няколко години. Той прогнозира, че в столицата скоро ще се получи дефицит на нови жилища и цените ще се върнат на нивата от миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *