Реалните кошмари в кухнята на Рамзи

Гордън Рамзи е сред най-известните тв готвачи.Британският шеф-готвач Гордън Рамзи, популярен със своето риалити шоу „Кухнята на ада“ (Hell’s Kitchen), станал поредната жертва на финансовата криза.
Тв водещият бил съветван да обяви фалит, след като печалбите от веригата му ресторанти рязко намалели и от 3 млн. лири паднали под 400 хил.
Рамзи има 20 ресторанта в различни държави и води успешни предавания в САЩ и Великобритания, сред които“Кошмари в кухнята“и“Гответе с мен на живо“.
Напоследък обаче бил принуден да продаде сребристото си ферари и дори обмислял да заложи дома си в Лондон, за да изплати дълговете си.
В отчаян опит да закрепи бизнеса си той и тъстът му осигурили на фирмата 5 млн. лири финансова инжекция от лични средства.
Освен това съкратил разходите и освободил 15% от персонала, който наброявал общо 1200 души.
„Бях изправен пред банкрут… Клиентите просто изчезнаха, а онези, които бяха в ресторантите, не пиеха вино, а чешмяна вода… В един момент това вече нямаше нищо общо с кулинарията“, споделил 42-годишният Рамзи в тв интервю.
Той определя кризата като своя личен кошмар и признава, че си взел много поуки за деловата страна на нещата, макар че не се смята за бизнесмен.
В същото време се надява затрудненията да са подействали отрезвяващо и на целия бранш, защото царяло високомерие и се забравяло правилото, че клиентът е цар.
Устатият шеф-готвач често навиква останалите в кухнята, като не пести ругатни и обидни епитети, ако не харесва ястията, обстановката или начина на работа.
Той е шотландец по произход, но е отраснал в родния град на Шекспир – Стратфорд на Ейвън.
Първоначално тренирал във футболен клуб „Глазгоу рейнджърс“, но се отказал заради контузия и завършил хотелиерство и ресторантьорство.
В кулинарните тайни бил посветен в Лондон и Франция. През 1993 г. става главен готвач в ресторант, а три години по-късно издал първата си готварска книга – Passion for Flavour.
Първият му ресторант отваря врати преди 11 години в Челси, пише още в официалния му сайт. Въпреки кризата той се радва на неотменен успех като тв водещ и само от две свои предавания в САЩ изкарвал по 10 млн. лири годишно, припомня в. „Дейли мейл“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *