Преглед на печата

От „Труд” две заглавия: Премиерът Бойко Борисов: ”Закриваме енергийния холдинг“ – Не ми трябват пари. 10 г. съм във властта, ако съм искал – да съм крал, ГЕРБ трябва да управлява поне още 30 години. Ето и втората тема: „Боядисали в розово БМВ-та за армията“ – Цветът пасвал на абитуриентската рокля на дъщерята на Свинаров. Премиерът Бойко Борисов отиде вчера на посещение във военното министерство и откри… две розови беемвета! Колите били черни, но ги пребоядисали по времето на Николай Свинаров. Чиновници разказват, че нежният цвят бил заради роклята на Надя Свинарова, щерка на бившия министър, която отишла на абитуриентския си бал с едното беемве.
Таткото отрича.
И „24 часа” не подминава „беемветата в нежно розово” на военното министерство, но за първа новина предпочита: „Путин и Борисов – и за гледане“ – Знам, че притежавате черен колан по карате, аз имам черен колан по джудо – така руският премиер сложи нови основи на контакта с българския си колега преди срещата им на 1 септември в Гданск.
„Стандарт” съобщава за стандартите на една преуспяла жена: „Мадона в броня“ – пристига с непробиваем джип, 450 гардове плътно до звездата. Мадона ще бъде охранявана като папата. Днес точно в 15.20 часа мегазвездата ще кацне на летище София. Оттам гардовете ще я качат в брониран джип „Порше Кайен“ и ще я откарат до стадиона. В последната минута ще решат по кой от трите предварително белязани маршрута ще мине ескортът. 450 бодигардове на VIP Security ще пазят пиле да не прехвръкне наоколо. Районът около стадиона се затваря за коли. Ще се движи само градският транспорт. Сред публиката ще дебнат десетки цивилни ченгета. Те ще действат светкавично, ако екзалтиран фен реши да скочи на сцената. 300 униформени полицаи ще усмиряват тълпите около стадион „Васил Левски“, по спирките на градския транспорт и край метрото. Вратите на стадиона се отварят точно в 17.30 часа.
„Сега” пише: „Прокуратурата се сети за 3 дела срещу бивш военен министър“ – Николай Цонев сключил поредица от неизгодни за армията сделки. Месец след като кабинетът на Сергей Станишев падна от власт, прокуратурата се сети, че има три „забравени“ дела срещу вече ексвоенния министър Николай Цонев. Те са свързани с дейността му в периода 1999-2000 г., когато е бил управител на „Снабдяване и търговия“ и директор на „Управление на доставките“ при Министерството на отбраната. Вчера новият министър Николай Младенов даде на прокуратурата материали за още 3 скандални сделки на Цонев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *