Преглед на печата

Според водещото заглавие на Дневник, „Икономическата полиция проверява 80 екопроекта”, заради засечени плащания по няколко пъти за едни и същи пречиствателни станции и канализация. Спрени са и още 287 проекта за 159 милиона лева.

„БДЖ ще съкрати 2 хиляди души от 1-ви октомври, като част от антикризисните мерки, които ръководството на железницата е представило на синдикатите”, пише Дума. Засега обаче работодателите няма да намаляват заплати.

Водещата тема за Монитор е възраждането на проекта „Горна Арда“. „Каскадата ще разкрие 2 хиляди и 700 работни места и трябва да е готова до 5 години.” Вчера, след заседанието на кабинета бе оповестено, че инвеститор на проекта ще е ново акционерно дружество- Хидроенергийната компания „Горна Арда“ АД. Цената на трите хидровъзела ще е 500 милиона долара.

„Депутати вбесиха Борисов с горски идеи за строежи върху заменки”, четем на първата страница на 24 часа. Става въпрос за идеята да се разреши на добросъвестни инвеститори да строят върху вече заменени гори. Депутатите Десислава Танева и Емил Димитров коментират, че не били разбрани правилно.

Новинар предупреждава, че готвим върху газови бомби. Изданието пише как масово през летните месеци българите са започнали да зареждат по бензиностанции бутилки предназначени за битово ползване , което е абсолютно забранено. Наливането на гориво от бензиностанции може да доведе до взрив, тъй като газа трябва да се измери предварително и то в килограми, а не в литри. Само капка в повече може да предизвика взрив.

Пари пише, че „Заплашеният от закриване Български енергиен холдинг е побързал да отчете по-добри финансови резултати през юли, след като новите управляващи показаха, че не са доволни от данните му за първото полугодие”. Печалбата на дружествата в холдинга се е увеличила с повече от 29 милиона лева през юли в сравние със същия месец миналата година. Ръстът се дължи на подобрените резултати на Булгартрансгаз, ТЕЦ Марица-Изток 2, Булгаргаз и АЕЦ „Козлодуй“, както и на намалената загуба на Националната електрическа компания.

„Заради правосъдието, в Европейския съюз отново се надига вълна за санкции срещу страната ни”. Това е едно от водещите заглавия на Сега. Цитирано е и предупредително писмо от Холандия до Европейската комисия, в което се казва, че България и Румъния „все още правят твърде малко, за да се справят с корупцията и организираната престъпност, а управлението на европейските фондове е далеч под необходимото ниво“.

В Стандарт четем, че „Основният заподозрян за взрива в Разлог, при който загинаха съпругата и 5-годишният син на Явор Мандраджиев е съдружникът му – Рудик Казарян”. Арменецът не е криминално проявен и според прокурорите той е поръчал атентата с бойна граната, заради лични причини и неуреден финансов спор. Казарян е и кум на Мандраджиев.

„Пловдив спокойно влиза в книгата на рекордите „Гинес“ по количеството боклук, който всеки ден се изхвърля от ромските квартали Столипиново, Шекер махала и Арман махала”, пише Труд. Така всъщност, шефът на пловдивската фирма „Чистота“ отговаря на обвиненията, че събира боклуците избирателно. Радослав Кушински казва още, че в Столипиново живеят 60 хиляди души и всеки ден извозват до 150 тона боклуци само от там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *