Преглед на печата

„Когато човек купува или продава имот, или иска кредит за жилище, ще трябва да представи не само бележка за платени данъци, но и за издължени здравни осигуровки“, съобщава на първа страница „Труд“ в материал под заглавие „Купуваш имот, ако си платил здраве“.

Хората без платени здравни вноски няма да могат да пътуват в чужбина. Правата си ще губи всеки, който не е давал пари за здраве 6 месеца, а не три, както досега, допълва „Стандарт“.

В здравната реформа се предвижда до 1 година да бъдат премахнати клиничните пътеки, през това време няма да бъдат закривани болници, на територията на страната ще действат 6 суперболници, а освен това около 700 млн. лв. отидат за здраве, информира „Стандарт“. „Труд“ публикува интервю с министъра на здравеопазването Божидар Нанев, озаглавено „Частни каси ще има от 2011 година“.

„Заради далавера с ремонта на социален дом в Стара Загора искат имунитета на Масларова“, пише на първа страница „Монитор“.Изданието пояснява, че 20 дела за злоупотреби, извършени от кабинета „Станишев“ или прикривани от него, се очаква да влязат в съда до Нова година, а до 10 дни прокуратурата ще поиска имунитета на бившия социален министър Емилия Масларова.

Преди близо месец прокуратурата образува следствено дело за скъпия комплексен център в Стара Загора. Очаква се всеки момент да са готови резултатите от финасово-строителните експертизи, които ще доказват колко пари са източени.

Експерти от финасовото разузнаване проверяват дали част от парите не са се върнали обратно към семейство Масларови, по сметки на съпруга на бившия социален министър, научаваме от материала в „Монитор“.

„Хора от Външно манипулираха вота в Турция“, цитира „Труд“ думите на лидера на РЗС Яне Янев. Става дума за двама чиновници в консулството на Истанбул, които предавали невярна информация до ЦИК. От секциите в Турция са предоставени само протоколите от изборите, но ще бъдат изискани и списъците.

Според Янев бившият външен министър Ивайло Калфин трябва да обясни в прокуратурата как са били откривани местата за гласуване в Турция. Вестникът съобщава още за „Нарушения за милиони в държавно екопредприятие“.

„Ексченге гръмна Голямата Рижа след спор на пътя“, четем в „24 часа“. Бившият полицай Петко Лисичков карал мотора си и на кръстовище отнел предимство на Ауди. Автомобилът го настигнал и го принудил да спре. От колата излезли четирима души, въоръжени с ножове. Лисичков стрелял със законния си пистолет, за да ги спре.

Прострелян бил Калоян Стоянчев, известен като Големия Риж, който починал, пояснява „24 часа“.

Другата тема, по която пишат днес вестниците, е изваждането на кораба „Илинден“ от Охридското езеро. Засега версията за трагедията е, че е корабът е бил претоварен, но има още 5 версии, по които се работи, според българския следовател Георги Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *