Преглед на печата

„Между мен и Доган няма никаква договорка“, тези думи на премиера Бойко Борисов цитира на първата си страница вестник Труд.
Премиерът отрича слуховете за тайни ангажименти между него и лидера на ДПС, които от седмица-две вървят из партийните централи и подчертава, че ГЕРБ ще се ръководи само от законите в страната. „Този, който днес иска да мачкаме Доган, утре на негово място ще е някой друг. Не искам да се върнем на 9 септември 1944 г.“, казва още Борисов пред Труд.
Вестник Пари информира, че Бюджетът за 2009 година е спасен. „МВФ похвали действията на правителството за стабилизиране на хазната“, гласи заглавие на изданието.
Със заповед на генералния комисар на МВР Калин Георгиев „Обръщат джоба на всеки полицай“, съобщава от първата си страница 24 часа. Пътните и охранителните полицаи трябва да описват в специална тетрадка съдържанието на джобовете си в началото и в края на всяка смяна. Това гласи новата заповед в системата на МВР. Пътните патрули трябва да застават на места, където има камери, за да могат да бъдат проследявани дали вземат подкупи.
„600 000 автомобила са без „Гражданска отговорност““, съобщава от първата си страница вестник Сега, позовавайки се на най-новите данни на Комисията за финансов надзор. Глобата за шофьор без застраховка е от 400 до 600 лв. Некоректните шофьори са 60 пъти повече, отколкото тези, които КАТ успява да глоби, се казва в материала.
„Замразяват тавана на пенсиите“, пише Стандарт. Възрастните ще получават максимум 700 лв. до 2013 г. Заради лимита 70 души съдят държавата в Страсбург. Въпреки лимита обаче, Кабинетът е изчисил, че догодина ще трябва да похарчи 800 млн. лв. повече за възрастните хора. Властта ще фиксира днес и намаляване на осигуровките с 5 пункта до края на мандата. „Хазната отпуска половината от пенсионния ресурс, но няма опасност НОИ да фалира“, пише Класа. „Ако дефицитът на НОИ продължава да расте, след 5 години той може да достигне 4 млрд. лв.“, предупреждава Новинар.
„Блокирани са 300 млн. лв. за ремонт на болниците“. Причината е, че бившото ръководство на здравното министерство не е успяло за 4 години да приеме нова национална здравна карта, пише Дневник.
„Здравният фонд за бедни неосигурени, който в момента е към социалното министерство, да премине към здравното. Това е част от предвижданите промени в здравноосигурителната ни система. Специалисти предлагат при покупка на апартамент да се представя документ за платени медицински осигуровки, научаваме от Дума.
„Лекарите бягат от училище“, четем в Монитор. Едва 124 щата са заети в цялата страна. Медиците в активна възраст се отказват заради ниските заплати и пенсионери се грижат за децата. Те ще следят какво ядат учениците в междучасията и какво се продава в училищните бюфети.
„Македония ни иска лъва за герба си“, пише Делник. Предложението на ВМРО-ДПМНЕ е промяна на Закона за държавния герб – златен лъв на червен фон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *