Преглед на печата

Вестник „Труд“ излиза със заглавието „Вдигат данък сгради“ и обяснява на две страници какво ни чака. Под друг ъгъл поднася новината „Стандарт“.Сватбен подарък за младоженците – с това заглавие обяснява, че още два месеца държавата ще дава сватбен подарък на младоженците, които ще плащат по-малки данъци, ако до декември вземат заем, за да си купят жилище.

Водещо заглавие за „Дума“ е, че спасяват бюджета с „източени фирми“ и пояснява под глава, че кабинетът прибира 64 милиона от държавни фирми, за които е твърдял, че нямат пари.

Почти същото е заглавието и на в. „Пари“, който се фокусира върху съдбата на БДЖ и това, че чужди фирми ще спасяват компанията, чиито задължения към доставчици са над 150 млн лв. Антикризисният план предвижда БДЖ да се преструктурира в холдинг, цитира вестникът транспортния министър Александър Цветков.

Вестник „Сега“ оповестява от първата си страница, че заемите над пет хиляди лева вече ще се обявяват пред данъчните, а даренията за фондовете ин витро и трансплантации ще се приспадат от доходите.

Отново за доходи става дума и на първата страница на вестник „Дневник“,но тези във финансовия сектор в САЩ и Англия. „Рекордни заплати въпреки кризата“ е водещото заглавие на изданието, което пояснява, че заканите на лидерите от Г-20 никак не са стреснали Уострийт и Лондонското сити и 140 милиарда долара ще бъдат изхарчени за заплати и бонуси от 23 компании само в САЩ.

„24 часа“ излиза днес с няколко големи заглавия, едното от които е – „Англия и Испания фалират, ние – не“. На 23 страница вестникът обяснява кои 13 държави в ЕС са с висок риск по отношение на финансите си.

Иначе водещото заглавие е, че ще има съд за рекета да плащаме парно и за стълбите. Изданието е сезирало омбудсмана за сметките за отопление, които в някои случаи достигат до 70 на сто от сметката за общите части.

Ако предпочетете вестник „Монитор“, първата му страница известява, че „Махат шефовете на здравната каса“, а причината е, че някакси 116 милиона за онкоболните са се изпарили. „Монитор“ припомня, че парламентът отхвърли отчета на ведомството с аргумента, че бил напудрен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *