Преглед на печата

Има доклад на ДАНС за корупция по висшите етажи на бившата власт и той е автентичен, пише на първа страница Труд. Премиерът Бойко Борисов е възложил на новия шеф на ДАНС Цветелин Йовчев да провери по кои материали в доклада има образувани или спрени прокурорски проверки и с какви мотиви. В документа са визирани министри от управлението на БСП, НДСВ и ДПС.
Станишев оцеля, БСП е под въпрос, съобщава Дневник. Сергей Станишев защити вчера председателския си пост в БСП. На 47-ия конгрес на партията той победи конкурентите си Татяна Дончева, Янаки Стоилов и Младен Червеняков, като събра 455 гласа „за“. Станишев игра като Виденов и пак спечели, коментира Делник. Темата е отразена във всички всекидневници.
„Трите кирки“ на ДПС печелят дори необявени европроекти, пише 24 часа. Консорциум „Неоконс“, съставен от близките до ДПС фирми „Салко“ и „Керванстрой“, има сключен авансов договор с община Ардино за усвояване на средства от еврофонодовете. Съдружието трябва да усвои над 15 млн. лева от оперативна програма „Околна среда“ към екоминистерството за прокарване на водопровод и канализация и за построяване на пречиствателна станция по още необявен проект. Той е спрян и даден на прокуратурата, защото са изпълнявани от едни и същи фирми, които в Ардино са познати като „Трите кирки“.
Бивш съдия и висш чиновник поръчали убийство на бизнесмен, отбелязва Сега. Става дума за отвлечения преди година и половина бургаски бизнесмен Стоян Стоянов. Бившият магистрат от Варна Галин Костов е задържан в петък и днес прокуратурата в Бургас ще поиска постоянния му арест, отбелязва изданието. Другият поръчител – Станислав Михайлов, е обявен за издирване. Според окръжния прокурор на Бургас Ангел Ангелов в основата на престъплението е спор за имот от 2 и половина декара.
Приравняват здравните плащания с данъчните, съобщава Класа. Целта е да се създадат уловия, в които здравните вноски да се плащат както от гражданите, така и от държавата чрез съответните транфери.
Лекарската гилдия от 47-ия събор на Българския лекарски съюз се обяви против създаването на „Медицински одит“, отбелязва Стандарт. Медицинската полиция е в разрез със саморегулацията на съсловната организация и мултиплицира съществуващите към момента контролни функции, се казва в писмо на гилдията до премиера Бойко Борисов.
Доктори уреждат здрави с инвалидни пенсии, е установила проверка на Монитор. На нарушителите ще им бъдат отнемани лекарските права от половин до две години, а санкцията е глоба до 3000 лв.
Уволниха шефката на Агенцията по лекарствата, информира Дума. Мотивът на здравния министър е „некоординирана с МЗ медийна и кадрова политика“.
От догодина заемите от граждани влизат в данъчната декларация. Според статистиката българите дължат 2.7 млрд. лв., информира Новинар. По темата пише и Експрес.
Пари информира, че големите инвеститори у нас не са ползвали данъчни облекчения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *