• slot pulsa/
  • Преглед на печата – Финансови новини

    Преглед на печата

    „ЕС реже с 4 млрд и 600 млн евро бюджета си, но намери пари за АЕЦ „Козлодуй“, пише на първа страница Класа. Първият транш от 300-те млн. евро в размер на 75 млн е заложен в бюджета на ЕС за догодина.
    „Костов пак иска проверка на Доган“, съобщава Труд. Новата власт ще подхване лидера на ДПС Ахмед Доган и имотите, за които има сигнал, че се управляват и ползват от Движението. Вчера Иван Костов изпрати до премиера писмо с документи с подписа на Ахмед Доган. Според Костов, те могат да бъдат използвани за разкриване на истината за придобиване на имотите, както и платени ли са данъците и дали чрез тях не се перат пари, допълва по темата Сега.
    „Депутатите не чуха Борисов – вдигат ракията“, е водещото заглавие на 24 часа. Ще плащаме още 72 ст данък за литър твърд алкохол. Поскъпват и цигарите. От догодина и разводът ще се облага с ДДС, се казва още в материала.
    „Борисов забрани коледните банкети“, пише Монитор. Тази година министерствата няма да харчат пари и за коледни картички, календари и подаръци, тъй като разходите само на едно министерство при предишния кабинет са били между 10 и 20 хил лв.
    „Затягат колана за обществените поръчки“, отбелязва Стандарт. Коментарът на главния прокурор Борис Велчев, че липсва превенция върху сделките и те се проверяват, след като са пръснати пари за тях, стресна депутатите. ГЕРБ веднага се обявиха за промени в закона. Велчев се отказа и от привилегиите си и поиска да се промени Конституцията, за не бъде главният прокурор недосегаем от закона.
    „Още пари за намален работен ден“, под това заглавие Пари публикува думите на министър Тотю Младенов, който казва, че и догодина ще бъдат компенсирани работещите на 4-часов работен ден. За разлика от тази година, новите компенсации от 120 лв. месечно ще се изплащат не три, а четири месеца. За целта са заделени 3 млн. лв., които ще осигурят около 7000 работници.
    „Отпуската става задължителна“, пише Политика. Идеята е да се наложат срокове, в които отпуската да се вземе задължително. Не е уточнено обаче какво ще се случи, ако това не стане – дали човекът ще загуби полагаемите му се дни, ще бъдат изплатени или ще баде изпратен принудително от работодателя си в отпуск. Не е ясно какво ще стане и с хората в заварено положение, които са натрупали невзети от години отпуски.
    „Международна оценка ще определя колко пари ще получават университетите.“, съобщава Дума. Висшите училища ще продължат да имат основна издръжка от държавата, но някои ще имат повеве средства, едни с 10, други с 20 % отгоре.
    „Плащаме за паркиране в цяла София“, информира Дума. Това предвижда нов проект, приет вчера от Общинския съвет на столицата. До януари догодина ще трябва да се изготви стратегия за райониране на града, за де се обособят платени зони за паркиране навсякъде. Според съветника от ГЕРБ Радослав Тошев, който направи предложението, платеното паркиране щяло да накара много софиянци да ползват градския транспорт и така щял да се реши проблемът с трафика.
    Новинар ни успокоява, че през 2012 г. няма да е краят на света.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *