Преглед на печата

Днешните вестници се спират на различни заглавия за първите си страници. Водещо за Сега е, че кризата е подминала 38 на сто от българите. Под главата си вестникът цитира изследване на „Отворено общество“, според което се оказва, че най-неуязвими са пенсионерите, тъй като техните доходи въобще не са пострадали от кризата.
Новинар съобщава от първата си страница за други българи, които са броили по 7 хиляди евро за гробно място. Става дума за първото частно гробище у нас, което ще бъде отворено за клиенти до месец.
От Монитор днес ще научите, че имунитетът на Румен Овчаров виси на косъм заради неизгодния газов договор от 2006 г. Вестникът предполага, че той вероятно ще е третият министър от правителството на Станишев, чийто имунитет ще бъде свален и до две седмици се очаква прокуратурата да предяви обвинение срещу него.
От първата си страница Дума алармира, че хората с редки болести пак са без лекарства, позовавайки се на техния алианс. Изданието цитира и представители на Министерство на здравеопазването, че за това са предвидени 16 милиона лева.
Пари изилиза със заглавието „От енергийност към ефективност“. Вестникът уточнява, че България се отказва от идеята да се превърне в енергиен център на Балканите и основни приоритети в новата енергийна стратегия ще са енергийната ефективност и възобновяемите източници. Според новата стратегия, представена от министър Трайков, България ще спестява по един милиард евро годишно след 2020 година.
„Пригответе се за зелена икономика“ – с това заглавие ще Ви посрещне Дневник, който цитира доклад на ЕК за заетостта в ЕС, според който България и Австрия може да се окажат най-облагодателствани, тъй като в двете държави съпътстващите дейности за производство на чиста енергия са относително най-много и малък брой заети дават голяма част от БВП.
Стандарт ще Ви посрещне днес със заглавие на челната си страница „Жури за професори“ и с пояснението, че 40-годишни учени ще сменят ветераните и това жури ще решава кой става за професор. Изданието цитира проектозакон, представен от образователния министър Сергей Игнатов.
Водещото заглавие на Труд ще Ви информира, че взимат паспорта на Любо Пенев и той няма право да напуска България. Легендата на българския футбол има запор на имуществото заради неизплатени кредити, пояснява вестникът и дава думата и на самия Пенев, според когото на първи декември всичко ще бъде решено.
24 часа съобщава за нов отбой за вдигане на алкохолния акциз. Часовият всекидневник обощава новината така – „Ракията поведе срещу депутата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *