Преглед на печата

Избирането на бившия социален министър Христина Христова за лидер на НДСВ от Петия извънреден конгред на партията е водещата политическа новина за излизащите днес всекидневници. От 708 участници в гласуването 404 са подкрепили нейната кандидатура, пише Труд. Изданието отбелязва, че досегашният лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски не е спестил критики по време на форума към някои от популярните политици в партията, без да ги назове поименно. Цитирани са думите му, че е била нужна идентификация на ярките личности със самата партия, вместо да се изказват като „независими експерти“. Симеон остава в родината до края на дните си, но не иска да е президент, коментира 24 часа.
„Европа ни връща 6 хиляди затворници“, четем на първата страница на Стандарт. Това е и причината у нас да започне строежът на нов затвор догодина. Това станало ясно по време на Националната конференция на адвокатите, която бе посветена на 50-годишнината от основаването на Европейския съд за правата на човека.
Труд и 24 часа пишат за разкрита измама с бебе в интернет. „Втрещих се! Снимката на бебето ми просеше във Фейсбук уж, че било болно от рак“. Това разказва пловдивчанката Спасимира Маврова, която дала снимка на детето си в сайт, който избира най-красиво дете. Мошеници я взели и започнали да събират за болното момиче Силви, а детето всъщност е момче и се казва Иван. 1700 души обаче били подлъгани да дадат от средствата си за лечението на детето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *