Преглед на печата

Основният финансов закон на държавата през 2010 година е темата на всекидневниците. Както пише ДНЕВНИК: „Бюджет 2010 мина с много шум и малко промени. В репортажа наизданието се изтъква, че второто четене еминало без изненади в пленарната зала и само с 3 сериозни сблъсъка между различните парламентарни групи.
Темата на СЕГА е озаглавена „Заеми и приватизация ще запушват дупката в бюджета за 2010-та“. БСП и ДПС се възмутиха, че само в Министерството на финансите заплатите се увеличават с 20 на сто и призоваха министър Дянков да вземе мерки – пише всекидневникът.
Позицията по темата на ТРУД е на Георги Шарабов, под заглавие „Проспаха бюджета, сега го приспиват“. След като проспаха първото четене на Закона за държавните финанси догодина, вчера червените депутати го задондуркаха на второ четене в явен опит да го приспят, коментира авторът. За жалост, бавачката столетница още не се е съвзела от изборния нокдаун, та вместо нани-на, запя някакъв несвързан речитатив по меню за пици. Няма как – повелята на партията е да се говори на нов език: с ирония, с насмешка, по генералски.
Както ТРУД, така и 24 ЧАСА отделят обширно място на развихрила се имотна интрига около сина на Симеон Сакскобургготски Кирил.
Главната тема на часовия всекидневник е за промените в Закона за движение по пътищата. Една оттях е нулева толерантност към алкохола. Изданието уточнява, че новите идеи ще бъдат внесени до половин година, а КАТ ще е толкова жесток, че няма да допуска зад волана дори и хора, изпили една бира.
Основната тема на НОВИНАР е свързана с трагедията през лятото в Охрид и гласи, че кабинетът ще въвежда строги мерки в туристическите плавания. С новата наредба, управляващите се опитват да предотвратят инциденти като този с 15-те българи в Охридското езеро.
На водещо място СТАНДАРТ отбелязва: „Специално за премиера: „БНБ показва златото“. Ден , след като златото постави нов световен рекорд, Бойко Борисов лично ще разгледа кюлчетата в резерва на БНБ. Благородният метал стигна цена от 1217 долара, а днес премиерът ще посети Централната банка, за да се запознае с мерките за осигуряване на финансовата стабилност на страната.
За МОНИТОР водеща е темата за финансовото състояние на МВР, което се разбра, че е опоскано до дупка. А статията е озаглавена „Отбраната фалирана от кабинета Станишев. Армията източена със 100 000 000 лева.“ Вместо за авиацията е харченоза „златната столова“ и ремонт на градини – пише всекидневникът.
За ДУМА най-важното в днешния брой е, че не-повече от 86 общини в България, ще имат възможност да работят по проекти съфинансирани от Европейския съюз.
Всички издания напомнят, че предстоят светли празницииче за Коледа и Нова година ще почиваме по 4 дни. А с наближаващия Никулден,вестниците съобщават за тонове шарани и толстолоби от рибарниците и уточняват, че с 2 лв. скача цената за килото от водата до магазина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *