Преглед на печата

Днешните вестници отделят най-много страници на коментарите, отзивите и анкетите за телевизионния дебат във вторник вечерта между Бойко Борисов и Сергей Станишев и техните екипи. „Резултатът от двучасовия словесен двубой между лидерите на двете най-големи партии БСП и ГЕРБ е нула на нула. Коментаторите не видяха нови идеи, но отчетоха безспорния факт – изборната битка започна“, пише вестник „Пари“ и посвещава три страници на темата.

„Отзивите на социолозите са от „беззъбо“ до „и двамата печелят“, констатира „Труд“и дава мненията на седем социолози за дебата. „Станишев и Борисов в „Забранена любов“ е друго заглавие на „Труд“ по темата. „Блус вместо дуел – от нажежения до червено дебат замириса на бъдеща коалиция“, пише в коментар на страницата „Общество“ на „Стандарт“. Според ТВ-рейтингите, брадърите биха политиците, констатира още „Стандарт“.

„900 хиляди гледат С.С. и Б.Б.“ е заглавие от първата страница на „24 Часа“. „Вместо кървав мач – балет. Няма ясен победител, Борисов и Станишев завили към центъра“ – е друг извод на часовия вестник. Под заглавие „С ГЕРБ ще ни е много трудно, но имат способност да виждат“ „24 Часа“ помества интервю с Иван Костов. „Извинете ме за сравнението, но Станишев е като глухар. Ще го отстрелят, докато пее“ е подзаглавието на интервюто. „Бойко гладен след дебата, отказва се от ТВ-изяви“, пише „Монитор“ и допълва, че Борисов дошъл заради „обществената истерия, че някой го е страх“.

Ето и другите заглавия от първите страници на вестниците: „Проблемните кредити се увеличават бързо“, съобщава „Дневник“, но допълва, че делът им все още е далеч от притеснителния. „Все повече българи спират да плащат сметки и заеми, само за февруари лошите кредити на банките са се увеличили с 23 на сто“, пише на първата страница на вестник „Сега“.

„Внимателно със заемите“ – предупреждава „Дума“ в редакторската си колонка на първа страница. „Банките да дадат глътка въздух на длъжниците“, призовава „Новинар“ в коментар по същата тема. „В Бургас върнаха цените на Тато, война на хипермаркети свали млякото до 14 ст., а плазмите падат до 200 лв., пише „Стандарт“.

„20 на сто по-евтин GSM в Европа“ е водещото заглавие на „Труд“. „Мъж с рак плати 100 хиляди лв. за лекарства, заради липса на нова терапия у нас“ е шокиращото заглавие от първа страница на „24 Часа“. „Експрес“ пише, че иде краят на гаражните магазини с промяна на закона, която Министерският съвет ще гледа днес.

„Зимата нанесе последния си удар с вчерашния сняг“, пише в рубриката „Сезони“ на „Стандарт“. Под заглавие „Пролетта идва с много дъжд“, вестникът прогнозира, че софиянци ще зарежат чадърите чак през юни, а месецът за избори юли ще е идеален за море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *