Преглед на печата

Дни преди старите винетки да излязат от употреба, в София се вихри търговия с фалшиви стикери, сигнализираха граждани. Ментетата, които били досущ като истински, струват 15 лв. Докато цената на истинската годишна лепенка е 67 лв. за автомобилите, пише „Труд“.
Съдия Стюарт Уолдръп от Ориндж каунти ще учи десетина свои колеги в София как да водят процеси срещу бандити и да четат присъди за пет дни, отбелязва „24 часа“. Очаква се по бързата процедура, прилагана от всички съдии в САЩ, да се решават дела срещу мафиоти, за корупция по високите етажи на властта и злоупотреби с европари. Това са престъпленията, за които Еврокомисията ни критикува от години и настоява за присъди. Процесите ще приключват за дни, а не след години, каквато е практиката у нас, защото съдията, а не адвокатът, ще командва в залата. Той ще прецени колко свидетели и експерти ще изслуша, в кои дни, ще изготви график, който ще се спазва стриктно, обясни друг топсъдия – Клифърд Уолъс, който също е у нас. Той лансира идеята за обучението на наши магистрати, след като видя на място как се влачат делата.

Полицията в Смолян спря секс на живо в дискотека. Собствениците на заведението разлепили обяви за атракцията, за да привличат клиенти. Веднага обаче им било връчено полицейско постановление и до акт на живо не се е стигнало. От МВР подчертаха, че такива изпълнения не могат да се правят на обществени места, пише „Стандарт“.

След като стана полковник, примата на българската естрада Лили Иванова може да стане и академик, съобщава „Телеграф“. За нея лобира водещият Ники Кънчев пред шефа на БАН акад. Никола Съботинов при връчване на научни награди. Инициативен комитет трябва да издигне кандидатурата, разясни регламента Съботинов. След като самата тя се усъмни, че е готова за тази чест, той се обърна към нея с думите: „Вие сте много повече от академик“. Българските академици са 56, сред тях са Антон Дончев, Вежди Рашидов, Светлин Русев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *