Преглед на печата

Темата за лошото ченге Алексей Петров е водеща за седмичника КАПИТАЛ. Изданието коментира, че ако арестуваният през седмицата Петров е престъпник, фактът, че само допреди няколко месеца въртеше на малкия си пръст ДАНС -агенцията за сигурност е смразяващ. Вестникът посочва още, че полицейската акция „Октопод“ ще стане успешна, когато поне част от повдигнатите обвинения бъдат доказани в съда и поне част от арестуваните се преместят в затвора.
„Парите на Наглите изпрани през фирми на Алексей Петров“, пише на първата си страница на МОНИТОР. След 5-часово заседание съдът остави престъпната му група в ареста, а обвиненията срещу него са описани в 10 тома.
В НОВИНАР четем и за казаното от Алексей Петров по повод обвиненията срещу него – „Изпълнявал съм много роли, но никога не съм ръководил престъпна група“. Той нарича задържането си „публично оповестен тормоз“ и „политическа репресия“ с цел да бъде дискредитиран, заради несъгласието му с някои политически решения за управлението в страната.
СТАНДАРТ помества и казанато от шефа на митниците и бивш шеф в МВР Ваньо Танов пред БНР. Танов заяви, чеполитически чадър над Алексей Петров преди 2 години е изпращал в кошчето всички разработки срещу него. Той твърди, че още тогава е дал факти на парламентарната вътрешна комисия, според които Петров е свързан с организираната престъпност.
Под заглавие „Висши кадри на ГЕРБ и БСП крият пари и имоти“ вестник СЕГА пише, че заместник-председателят на парламента Лъчезар Иванов забравил да декларира пред Сметната палата 100 хиляди лева, а соцлидерът Станишев – хонорара си от книгата “ Защото сме социалисти“.
ДУМА цитира американския посланик у нас Джеймс Уорлик. По думите на Уорлик, на ранен етап се обсъжда разпололагането в страната на части от американската противоракетна отбрана. Според коментара на премиера Бойко Борисов, България ще вземе своето решение след обсъждане съсдържавите от Европейския съюз и в българския парламент.
В днешния брой на 24 ЧАСАпише много подробноза създадената патова ситуация с регистрацията на лекарството против рак Антималигноцит, изобретено от живеещия в Австрия българин Продан Христов. От 3 месеца той е спрял да произвежда медикаманта, изключил е факса си, домашния и мобилния си телефон и не разговаря с никого. Категоричен е, че докато здравните власти не решат въпроса с регистрацията с лекарството, няма да го прави и да приема болни. Според вестника Христов е отказал предложения му от здравното министерство вариантмeдикаментът да се продава като хранителна добавка.
ТРУД съобщава за поредния абсурд, разкрит от Здравната каса. След проверка на новата директорка на касата се оказало, че договори с нея са сключили 12 лекари, които вече са покойници. До откриване на мъртвите души се стигнало, чрез засичане на данни в ЕСГРАОН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *