Преглед на печата

Днешните вестници са почти единодушни в избора на акцент от пресконференцията на президента Георги Първанов за изборното законодателство.

„Ултиматум на Първанов към парламента: Мажоритарни избори, иначе референдум“, гласи заглавието на 24 часа, което в различни варианти може да се види и в други издания. Стенограма на пресконференцията може да прочетете в Труд. „Първанов размаха пръст за вота и ДАНС“ е заглавието от първа страница на Стандарт.

В коментар във вестник Дума се задава въпросът с какво мажоритарният елемент ще подобри качеството на народното представителство. „Първанов май ще изкара два мандата с една реч“ – това е заглавието на коментара във вестник Сега по темата.

С различни материали вестниците отбелязват 60-та годишнината на НАТО. „Кризата направи НАТО още по-нужна“ – под това заглавие Стандарт публикува статия от генералния секретар на алианса Яп де Хоп Схефер.

Единствено Дневник избира за първата си страница темата за резултатите от срещата на Г-20 в Лондон за финансовата криза. „Лидерите се разбраха за глобален финансов борд. Пазарите реагираха с оптимизъм на антикризисния пакет от регулации и стимули“, пише Дневник.

Ето и други водещи заглавия от днешните вестници:

„НДСВ спря спорна сделка на кабинета“, пише Труд на първа страница.

„Две години данъчни и прокурори закриляли 59 богати митничари“ е водещото заглавие на Сега.

Новинар и Монитор излизат със стряскащи заглавия на първите си страници: „Бандитите стават нагли и дръзки – възможни са масови убийства и у нас“, пише Новинар.“Свършва кръвта за преливане“ – предупреждава Монитор.

„Откраднаха Рибния буквар“ е друго стряскащо заглавие от Стандарт. „Неясно кога бандити сменили оригинала с менте в Историческия музей в Котел“, допълва изданието и цитира специалисти, според които книгата на д-р Петър Берон може да се смята за безценна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *