Преглед на печата

В края на годината фискалният резерв на страната ще падне от сегашните 6.4 милиарда на 4.5 милиарда, пише на първата си страница СЕГА. Това предвижда проектът за актуализация на държавния бюджет, внесен от правителството в Народното събрание. От него става ясно, че кабинетът очаква да събере 2 милиарда по-малко от данъци. Вестникът отбелязва още, че според заповед, разписана от вътрешния министър Цветан Цветанов, шефовете на шестте главни дирекции в МВР ще могат да изискват от мобилните и интернет оператори разпечатки за по-малко от предвидените в закона 72 часа.
ТРУД извежда начело спасителния план за еврото. Статията е със заглавие „Спасяват еврото с 1000 милиарда долара. Вестникът публикува и интервю с Цветан Цветанов. По думите му нестихващите коментари за това, че е изпреварил премиера Борисов по рейтинг целят да се търси пробойна между двамата. Искам да успокоя всички, които вярват в подобна хипотеза – Цветанов и Борисов са тандем, подчертава вицепремиерът.
Темата за спасителния план за еврото е водеща и за КЛАСА. Изданието посочва, че световните борси и стокови пазари са реагирали с опитимизъм на новината.
Скокът на долара ще доведе до по-скъпи климатици, ДВД и компютри, пише 24 ЧАСА като се позовава на прогнозите на големите магазини за битова техника. Ако високите нива се задържат, поскъпването ще се усети след месец.
Според ПАРИ скокът на долара пък ще увеличи цената на горивата. Експерти прогнозират, че така ще поскъпнат всички стоки, а това от своя страна ще заличи ефекта от решението на правителството за запазване на ставката на ДДС.
Членовете на Висшия съдебен съвет ще бъдат задължени да минат през проверка за надеждност от службите, пише ДНЕВНИК. Според Цветан Цветанов със законови поправки в най-кратки срокове ще бъде въведен задъжителен допуск до секретни данни за висшите магистрати. ДУМА поставя акцента върху създаването на специализираните съдилища, които по думите на Цветанов трябва да заработят от Нова година.
Шпионски скандал разтресе плевенска поликлиника след като трима лекари разкриха, че цяла седмица те и пацентите им са били следени с последна мода СРС-та, четем в СТАНДАРТ. Жиците водели към кабинета на главната счетоводителка.
Връщане на платеното обучение искат от ВУЗ-овете, отбелязва НОВИНАР. Причината е намаляването на бюджета на университетите.
Най-много трудови злополуки у нас стават с чиновнците и военните, пише МОНИТОР. Според шефа на Балканския институт за труда и социалната политика Иван Нейков изненадващо следващите най-опасни работни места са тези в здравеопазеането и образованието, а строителството, което беше насменям лидер няколко години подред, сега е на четвърто място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *