Серия от въоръжени грабежи в София

Малко преди 5.00 часа сутринта, двама маскирани обраха 1000 лева оборот от бензиностанция в северната част на София. Двамата нападатели били въоръжени. За по-малко от минута, те взели парите от касата и изчезнали в близкото поле. В момента на грабежа в бензиностанцията имало шестима клиенти, но никой от тях не се е намесил. Дръзкото нападение е извършено на метри от полицейската караулка на „Ботевградско шосе“. Крадците се издирват.
Преди това в столичния квартал „Младост 1“ момче пострада при опит да предотврати грабеж от приятелката си. Около 1.00 часа след полунощ двойката, момче и момиче, отиват до кварталното магазинче, за да си напазаруват. Връщайки се към дома си, на улицата са пресрещнати от трима роми. Нападателите посягат към дамската чанта на жената и започват да я дърпат. 24-годишният й приятел се опитва да се противопостави на тримата, когато един от тях вади газов пистолет и го прострелва в гърдите. Нападателите изчезнали за секунди, изпускайки дори и плячката си. Уплашеното момиче звъни на телефон 112 и в полицията. Лекар от Бърза помощ помага на раненото момче на място, полицията издирва тримата нападатели.
Часове преди този инцидент, двама маскирани обраха магазин за хранителни стоки в столичния квартал “Хиподрума”. Бандитите нахлули минути преди магазинът да затвори. Заплашили продавачката и откраднали парите от оборота – по първоначални данни – около 500 лева. Извършителите и на този грабеж не са заловени.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *