Преглед на печата

От трети опит правителството все пак успя да одобри съмнителния бартер за сграда на Националната агенция за приходите с фирма, близка до ДПС, пише в. Сега. Сделката е още по-скандална от първоначалния си вариант, защото държавата ще има миноритарен дял в смесеното дружество с частниците и един представител в тричленния състав на директорите. Преди се планираше разпределението на акциите да е 50 на 50.

Поправки в Закона за насърчаване на инвестициите ще дадат възможност държавата да продава терени на инвеститори на символични цени, включително за 1 лев, пише Класа. Промените бяха обсъдени на заседанието на Министерския съвет вчера. Те обаче подлежат на корекции, уточнява изданието.

Повечето издания коментират от първите си страници кризатта с боклука в София.

„Срещу боклука мобилизация“ е водещото заглавие на Труд. Правителството обяви вчера кризисно положение в София заради проблемите със събирането на боклука. Ще бъде мобилизиран целият наличен ресурс за почистване, обяви премиерът Сергей Станишев.

Новинар допълва – според Станишев ситуацията с боклука заплашва живота и здравето на хората, както и екологичното равновесие в региона. Това обаче беше опровергано от зам. – министъра на здравеопазването Валери Цеков.

Ако с обявяването на кризата кабинеът търси нетрадиционен начин да даде пари на София, ние ще го приемем с радост, коментира кметът Бойко Борисов, който по спешност се върна от Москва, пише Стандарт.

Очаквано в четвъртък, правителството обяви кризистно положение в София заради проблема с отпадъците. Неочаквано кметът Борисов приветства акта на кабинета, след като два дни и половина води дистанционен спор през медиите с премиера Сергей Станишев, обобщава Дневник.

300 лв. минимална заплата от първи май догодина предлагат синдикати, пише Дума. Сред другите предложения в националната антикризисна програма на КНСБ в защита на покупателната способност и социална защита са: недопускане замразяване на работните места в бюджетния сектор и гарантиране на заложеното в бюджета 10 % увеличение; нови размери на паричните обезщетения при безработица от първи май.

Мъж, който изчезна на 23 октомври миналата година и беше обявен за отвлечен, вчера се оказа при любовницата си, пише 24 часа. Миналата година мъжът заминал за София, за да търси работа. „Остави телефон, след 23 октомври даваше, че номерът вече не съществува“, обяснила съпругата му. Семейството се паникьосало още повече, когато и на адреса, оставен от мъжа, се оказало, че не живее никой. Всъщност съпругът отишъл при друга, докато МВР се чудело дали е отвлечен.

След като германските и руските туусти напускат плажовете, нов вид туристи започват все по-често да посещават страната ни. Задължителната застраховка „Гажданска отговорност“ постепенно се превръща в едно от последните атракции у нас, пише Пари.

Между 90 и 100 хиляди души ще са заети в изборния процес за евродепутати, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Александър Александров. Според него, 31 районни избирателни комисии трябва да бъдат назначени до 22 април, пише в. Политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *