Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Пазарът на имоти потъна в кризата“
Сделките се върнаха шест години назад
-16%
Възкръсването на имотния пазар се отлага за по-добри времена. Покупките на недвижима собственост намаляват и през първото полугодие на 2010 г. По данни на Агенцията по вписванията за периода са сключени общо 73 867 сделки за къщи, апартаменти, бизнес площи, терени и земеделска земя. Това е с 15,5% по-малко спрямо първите шест месеца на м. г., които бяха определени като кошмарни. Активността на пазара се върна шест години назад, като броят сделки драматично се е „засилил“ към нивата от 2004 г. Имотният сектор продължава „да копае под дъното“ като доказателство, че през 2006-2008 г. е бил надут огромен балон на цените. Сделките в столицата обаче нарастват с 3% от началото на годината. Повече покупки има и в Стара Загора и Търговище. Но в другите областни центрове излизане от кризата не се вижда.
„Жега 37 градуса в Германия“
„Сълзата“ става филиал на Народния“
Арт реформата ще бъде обявена в сряда, съобщи министърът на културата Вежди Рашидов. Тя ще засегне всички сценични изкуства у нас. „Нищо няма да бъде закривано, ще бъдат обединявани“, уточни министърът. Вече са ясни някои от вариантите за преобразувания в арта. След Държавния пътуващ театър Народният ще погълне и „Сълза и смях“, който ще стане филиал на първата ни сцена. В Бургас ще бъде създаден мегакоманден център, който ще дърпа конците на местните драматичен и куклен театър, на крайморското оперно-филхармонично дружество и на театрите в Ямбол и Сливен. В Кърджали и Разград пък няма да съществуват по два театъра – турските трупи ще се слеят с българските. Навсякъде, където има обединения, ще се наложи редуциране на състава.
„Роди се 6-килограмово момченце“
Момченце с внушителните мерки от 55 см ръст и цели 6 кг и 100 r тегло проплака за първи път в събота в болницата в Тетевен. Майката Цветослава успяла да роди „малкия“ юнак Александър по естествен път.
„Продаваме евтино скъпи коли“

в. „24 ЧАСА“
„Продават фалшиви почивки в Албена“
Над 20 изгорели от началото на сезона
Заради дългове курортите са изключили туроператор, той продължава да прави резервации
Туристическа агенция продава фалшиви почивки в Албена, съобщиха вчера читатели. Резервирахме за една седмица в хотел „Боряна“ в курорта през фирма „Си тур“, а платихме на „Ретур“. Цената е 850 лв. Когато пристигнахме в Албена, се оказа, че няма направена резервация“, обясни етоличанката М. Б. Става дума за една изключително некоректна фирма, с която с ме прекратили взаимоотношенията си още от миналата година. От „Ретур“ ни дължат огромна сума и водим съдебни дела. казаха от управа та на Албена.
„Светозар Костов, прокурор по делото за Октопода: Каратистът А.П. лично биел жертвите си“
От днес четете първото интервю на обвинителя на Алексей Петров
„България щяла да убива Папандреу“
Откъс от новата сензационна книга на Алексения Димитрова за отдела на Държавна сигурност, който се е занимавал с убийства. 10 случая преди Георги Марков!
„Шефът на данъчните на гости на Стоичков в ЮАР“
Красимир Стефанов гледа световното по покана на камата

в. „СТАНДАРТ“
„1 милиард за пътища“
Борисов готви договор със Световната банка
1 милиард евро за пътища и инфраструктурни проекти иска България от Световната банка. На 8 август у нас идва шефът на институцията Робърт Зелик. Целта е да подпишем споразумение за парите, които ще се използват за кофинансиране и проектиране. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в интервю за „Стандарт“ вчера. Привечер той привика в резиденция „Бояна“ министрите Симеон Дянков, Томислав Дончев, Александър Цветков и Росен Плевнелиев, за да подготвят българската позиция. Европейски пари за електропреносната мрежа иска да договори още премиерът Борисов. Според него средствата по европрограми, които не можем да усвоим, могат да бъдат пренасочени.
„Бебе гигант изплака в Тетевен“
Бебе гигант изплака в Тетевен. Малкият Александър тежи 6,1 кг. Раждането на 31-го-дишната Цветослава продължило цели 3 часа. Свръхедрото пеленаче е дълго 55 сантиметра. Според родителите му той очевидно се е метнал на дядо си по майчина линия, който е здравеняк балканджия.
„Зареждат без пари коли на ток“
„Кризата е като октопода Паул“
Страхът от черните прогнози дьржи парите в банки
Големият ни успех е запазването на ДДС, плоския данък, заплатите и пенсиите
Непрекъснато питах Путин – ти какво би направил на мое място? Накрая той каза – да
Нека руснаци и американци се мерят у нас кой е по-велик с инвестиции
Трайков работи на пълни обороти
„Хотели остават без казина“
Рулетките да са на 300 м от училища, гласи нов Закон за хазарта
Пет от шестте столични зали заплашени от затваряне
Бизнесът скочи срещу завишения брой автомати в игралните салони
„5 бона за къща до морето“
Вила до морето може да се намери за 5000 лв. Това е цената за тухлена постройка с ток и кладенец до Добрич, на около 40 км от плажа. На тези цени могат да се намерят и къщи край Бургас. Те обикновено са в доста лошо състояние, но са малки и могат да се стегнат за 1000-1500 лв. Вилите около София вървят между 5000 и 7000 евро.

в. „НОВИНАР“
„30 км/ч ограничение в населените места“
Освен за броя на ранените и загиналите мярката е добра заради шума и вредните емисии
Да се въведе 30 км/ч ограничение за всички автомобили в населените места. Това е една от мерките, които предстои експерти от Пътна полиция и специалисти по градоустройство на територията да обсъждат в идните месеци. Мярката се налага заради завишения брой ПТП в населените места и заради факта, че е успешна в други държави от години. Ограничението ще важи за всички населени места, където има много пешеходци и велосипедисти. 30 км е долната граница в скоростта, при която човек може да пострада тежко. Ограничението обаче няма да важи за скоростни отсечки като „Цариградско шосе“ например. Експерти пък предричат, че ако тази максимална скорост стане 30 км/ч, броят на глобените водачи ще се увеличи двойно.
„Болниците без физиотерапии от догодина“
„ДАНИ КАНАЗИРЕВА: В ГЕРБ ни казваха с кого да пием кафе и с кого не“
„ЦСКА пробва колумбиец от „2 май“
„Наша следа в ареста на италиански мафиот“
Италианската полиция арестува в град Виларика, северно от Неапол, мафиот, който е в списъка със стоте най-издирвани в страната престъпници, предадоха световните агенции. Елио Амато, на 38 години, е заподозрян, че е участвал в наркотрафик като лидер на семейния клан Амато-Пагано, който се отцепил от неаполитанската мафия Камора. Един от племенниците на Амато Марко Лигуори, който бил най-добрият наемен убиец в клана, също е арестуван. За сигурността им се е грижел и български инженер. По повод ареста на Лигуори местни издания припомнят, че благодарение на сътрудничеството на българските служби италианската полиция открила, че Лигуори е преминал през паравоенна подготовка в България.
„Крадени картини от България открити в Лондон“
В галерии в Лондон се намират картини на Никола Танев, откраднати преди 11 г. от къщата-музей на големия български художник в София, съобщиха от Министерството на културата. През юли 1999 г. от къщата-музей на Никола Танев изчезват 28 негови картини. По-голямата част от тях са снимани, а всички имат подробно описание. Преди десетина дни точно снимковият материал помогна в Националната художествена галерия (НХГ) да бъде идентифицирана от експерти една от 28-те откраднати картини на Никола Танев. Творбата е била донесена в галерията от човек, който е искал да удостовери нейната автентичност.

в. „ДНЕВНИК“
„Всички спечелиха от футбола, но най-много ФИФА“
700 млн. зрители – поне толкова се очакваше да гледат финала
Докато глобалната криза продължава да тормози бизнеса Световното първенство по футбол се превърна в доходоносно начинание поне за три страни – домакина Южна Африка и финалистите Холандия и Испания. Но най-много от едномесечния турнир печели Международната футболна федерация (ФИФА).
„Второ действие на кризата“
Европа трябва бързо да оправи банките си
„Стюарт Уолдрип, съдия от САЩ: Трябва двойна независима проверка на кандидатите за магистрати“
„Ново дъно“
Пазарът на строителна техника очаква нов спад и през 2010 г.
„Държавата иска да окрупни хазартния бизнес“
Окрупняване на хазартния бизнес чрез повишени технически и нови финансови изисквания е една от целите на проекта на нов закон за хазарта. Той беше обсъден публично за първи път в края на миналата седмица.
„4 400 000 лв. по ОПАК ще се използват за план за реформирането на МВР, здравната каса, НОИ и статистиката, както и за кариерно развитие в администрацията.“
„3.5-4 млн. тона е очакваната зърнена реколта в България. В Черноморския регион вече понижиха прогнозите си заради лошото време.“

в. „КЛАСА“
„Пестим €7,4 млрд. годишно, ако реализираме важните пътни проекти“
Готов е генералният план за транспорта, който включва развитието на летища, пристанища, магистрали и жп линии
Около 7,4 млрд. евро годишно икономии ни очакват, ако си оправим инфраструктурата и в резултат намалее времето за пътуване с автомобил и влак при превозите на пътници и товари. Преди това обаче трябва да вложим в летища, пътища, пристанища и жп линии поне 6 млрд. евро до 2030 г. Това предвижда общият генерален план на транспорта, който е изготвен от компанията AEKOM-България и е финансиран със средства от Оперативна програма Транспорт“. След като бъдат направени инвестициите в инфраструктурата, приходите от събирането на различни такси (пътни, летищни, пристанищни и за жп инфраструктурата) ще стигнат 8,7 млрд. лв.
„Toп 10 на данъчните оазиси пo света“
„Награждават Клаудия Кардинале на фиеста в Ереван“
„МВФ събира водещи икономисти на форум в Южна Корея“
Южнокорейското правителство и МВФ са домакини на международната конференция на високо ниво за Азия, която ще се проведе днес и утре в град Дечжон. В нея ще участват водещи фигури от цял свят, които ще обсъдят икономическата динамика и разрастващата се роля на Азия в международната политика.
„Общините са в най-тежката ситуация от 20 г. насам“
Градоначалници размитат на бюджета за 2011 година
„Китайските трезори забавиха темпа на кредитиране“
Заемите през първата половина на годината са достигнали 62% от заложените цели от Пекин
„Божидар Данев, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСК: Създаването на модерна инфраструктура е шансът да излезем бързо от кризата“

в. „ДУМА“
„Здравната карта се прави на тъмно“
Гонят наемателите от държавни и общински болници според промени в Закона за лечебните заведения
На срещите на здравния министър Анна-Мария Борисова с шефове на здравни структури в Южна България по повод националната здравна карта присъстват само депутати от ГЕРБ, но не и от други партии. Не са поканени и представители на синдикатите в здравните заведения. Не се допускат и журналисти.
„Петър Берон: Много години рушим и разбиваме България“
„Екоминистерството крие важна информация“
„Над 1 млн. души поискаха автономия за Каталония“
„60% са загубите на вода в София“
„Празник на здравия балканджийски дух“
Десетки пяха автентични северняшки песни на Първия фолклорен фестивал в Жълтеш
„Льоб спечели рали „България“
Варненците Тодор Славов и Добромир Филипов се класираха 16-и

в. „СЕГА“
„България отчете пред ЕК първия обвинен действащ министър“
Прокуратурата отбелязва бум на дела за злоупотреби с евросредства през последните 12 месеца
България прави пореден опит да докаже, че изпълнява предписанията на Брюксел по отношение на съдебната реформа и противодействието на организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта. Месец преди да излезе докладът на Европейската комисия, страната отчита първото обвинение срещу действащ министър в лицето на Божидар Нанев. Това е записано в резюме за постигнатото за периода август 2009 – май 2010 г. Здравният министър бе обвинен в края на март за сключване на два неизгодни договора за противогрипни препарати и същия ден подаде оставка. От тогава до днес няма публично известни данни какво е развитието в разследването срещу него.
„Дянков за първи път критикува данъчните заради ДДС“
Финансовият министър Симеон Дянков за първи път публично разкритикува работата на данъчните. Националната агенция за приходите не работи „особено добре“, главно по отношение на събирането на ДДС, заяви той пред БНР. Преди година Дянков твърдеше, че НАП работи много ефективно, че проблемът с източването на ДДС е само в митниците и че родните данъчни са на второ място в ЕС по събираемост на данъка.
„Депутатите ограничават силно гласуването на друго място“
„Всички болници трябва да приемат пациенти нонстоп“
„След стагнацията текстилната промишленост пак търси кадри“
„Гръцките банки поевтиняха застрашително“

в. „ПАРИ“
„Университети на диета“
Намаляването на бюджета на висшите ебни заведения с 20% се оказва здравословно за тях. Принудителната оптимизация извади на показ неефективното управление на разходите
„Посредник на газа все пак ще има“
„Не можем да сключим директен договор с „Газпром“, каза Димитър Гогов
„Автомобилният пазар у нас продължава да се“
„Спад на приходите в държавните компании“
БДЖ натежава с най-голяма загуба в структурата на министерството на транспорта
„Акционер в „Сердика център“ навлезе в Испания“
ЕСЕ Projektmanagement купи компания, която управлява 14 мола. ЕСЕ е купила Auxideico Gestion от ING Real Estate Development
„Енергийни заблуждения“
След поредните разговори с Москва се оказа, че България хем ще даде държавни пари за строежа на втората централа АЕЦ „Белене“, хем цената на природния газ може да остане на същите равнища
„Три нови евросхеми тръгват до края на юли“
Вече има подадени проекти по новите схеми на програма „Конкурентоспособност“, каза Грета Добрева от икономическото министерство
„Закриват фонд „Тютюн“ до есента“
Все още не са изплатени предвидените 116 млн. лв. субсидии за тютюнопроизводителите. Фондът ще бъде закрит, след като бъдат изплатени предвидените средства на производителите
„Дянков замразява данъците и акцизите за 2011 г.“
„Не е нужно да се водят преговори с МВФ и ние не водим такива преговори“, каза финансовият министър. Според него не е необходима каквато и да е помощ от МВФ

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Жриците със седмични пакети“
За 300 лева ласки ол инклузив
Проститутките пускат промоции за летуващи
Невиждани промоции обявиха проститутките по морето. Най-голям хит сред тях е т. .нар. седмичен пакет на цена от 300 лева, копиран от опита на хотелиери. Срещу тази сума мераклиите за ласки получават правото да бъдат обслужени точно 6 пъти 8 рамките на седмица по системата „ол инклузив“, или казано по друг начин пълна програма.
„Хора на Трактора плашат свидетели“
Тарторът на Октопода с ново обвинение.
Покрили разработка срещу Алексей по времето на Филчев
„Жени напират да возят Азис“
Певецът се омъжва през август
„Бракониери гръмнаха горски“
Погнал ги, те му пратили куршум в крака
„89 босове командват столицата“
Осем в люта битка за пазара на дрога
„68-годишен се точи за юрист“
„Комари като врабци атакуват Русе“
Инвазия от дунавските острови
„Роди се бебе над 6 кила“
В Тетевен без секцио

в. „МОНИТОР“
„Рулетка за трето класиране в гимназиите“
Днес и утре е последният шанс за кандидатите
Освободеното място не се пази при преместване
Хазартен риск като при рулетката трябва да поемат мераклиите за свободните места в елитните гимназии на последното, трето класиране за кандидатстване след седми клас.
„Мария Неделчева, евродепутат: ПУСКАНЕТО НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ Е ОЦЕНКА ЗА СВЪРШЕНОТО ОТ ГЕРБ“
„Авери на Трактора плашат свидетели от килията“
Повдигат обвинение на Алексей Петров
По времето на Филчев покрили разработка срещу Октопода
„Дянков: Излизаме от кризата без заем от МВФ“
Данъци и акцизи няма да се пипат догодина
Поне 3% растеж на икономиката през 2011 г.
„Подписваме за Шенген през март догодина“
Съветът на министрите в ЕС готов да ни пусне в зоната
Холандците ни следели под лупа, проверяват ни пазим ли добре личните данни в края на ноември
„Бебе гигант се роди в Тетевен“
Момчето е с тегло 6,100 кг и дължина 55 сантиметра
„Бум на аптекари с непризнати дипломи“
Нашенци вадят документи за фармацевти от Украйна
„Льоб отвя конкурентите и в рали“
Петима наши пилоти аут от кръга за световното заради гафове с бензина
„Автокрадците минаха на коли за скрап“
Вадят двигателя и предават купето в пунктовете за старо желязо

в. „ЗЕМЯ“
„Гният зърното и тютюнът“
Никой не знае каква ще бъде цената на хляба, вече се мисли и за внос на пшеница
„Кастрят легла и отделения в болниците“
Закриват физиотерапиите във всички здравни заведения
С по-малко легла и отделения ще работят болниците през новата година, физиотерапиите на всички здравни заведения ще бъдат закрити и ще преминат в пътеки за долекуване, съобщи д-р Аргир Аргиров, директор на Окръжната болница в Пловдив, вчера. По думите му обаче все още не е решено дали във всяка болница ще има места за възстановяване, или ще се създадат специални бази за рехабилитация. В здравното заведение в града на тепетата ще бъдат съкратени 80 легла от общо 625, като с по-малко места за пациенти ще останат урологията, вътрешното и АГ отделението, уточни д-р Аргиров.
„3000 евро такса в пернишкия университет“
Първоначална такса от 3000 евро ще плащат 350-те студенти, които ще приеме в първия си випуск Европейският политехнически университет в Перник. По-нататък заплащането ще зависи от успеха. При „Много добър“ или „Отличен“ студентът ще бъде освободен от такса, при успех между „Добър“ и „Много добър“ тя ще бъде наполовина, а между „Добър“ и „Среден“ ще бъде намалена с една четвърт. Кандидати има от Македония, Казахстан и Латвия, постигната била договореност и с правителството на Виетнам.
„Тъжно, жалко и безродно“
„Бебе гигант се роди в Тетевен“

в. „АТАКА“
„ПОЛИЦАИ ГЛЕДАЛИ КАК УБИВАТ БОБИ?“
70 цигани били младежа до смърт при мелето на 4 юли
„Трима полицаи от столичното Шесто РПУ са гледали със скръстени ръце как циганите убиват сина ми“. Това отсече пред в. „Атака“ майката на 24-годишния Борислав Райнов, който на 4 юли бе зверски пребит до смърт от повече от 70 цигани в столичния кв. „Овча купел“. Според първоначалните данни ромите били към 40 човека.
„АТАКА ще търси отговорност за лъжите на дипломата Юджеер“
С клеветите, разпространени от Външно, временно управляващият посолството на Турция Исмаил Юджеер се опита да дискредитира патриотите.
„МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ: Житото ще стигне за хляб“
„Завръщане към корените“
Демонстрациите на възпитаниците на прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“ от Стара Загора бяха сред най-атрактивните прояви в дните на Пирин. Представени бяха бойни похвати, оръжия, исторически и фолклорни ритуали.
„ФРЕНСКИ КЕЛНЕРИ ОПИТАХА ДА УБИЯТ БЪЛГАРИН В ГРЕНОБЪЛ“
„АТАКА спира разграбването на ловните сдружения“

в. „ЗАСАДА“
„Дочев тренира с куче футбулистите“
Цирк в ЦСКА
Лъжат „червените“ с кулумбийско менте
„ГЛАВОНОГОТО МЕКОТЕЛО СТРУВАЛО €179“
Негов брат-близнск предвиди победа за „Левски“ над ЦСКА
Спор за произхода на Паул
„ЛЬОВ КАЗА „ЧАО“ НА МАНШАФТА“
Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоаким Льов заяви, че не са се водили никакви преговори по време на Мондиала за продължаване на договора му, който изтече след последния мач за Маншафта на Мондиала срещу Уругвай. В събота вечерта Германия победи трудно с 3:2 „урусите“.
„Гришата ще взима висше в САЩ“
„Курвите със седмични пакети“
Невиждани промоции обявиха този сезон проститужите по морето. Най-голям хит сред тях е т.нар. седмичен пакет на цена от 300 лв. Оралната любов, която до преди година струваше поне 50 евро, сега се харчи за 10-15 евро. За стандартна услуга пък цената е 20 евро., а двете заедно излизат 25 евро.
„Сурогатна майка ражда детето на Киркоров“
„Васко Найденов дружка с Глория“
Заклетият анти фен на попфолка Васил Найденов изненада всички естрадни почитатели с приятелството си с Глория. Преди дни той беше специален гост на рождения й ден, с което предизвика гнева на колегите му, които го подкрепяха в борбата му срещу чалга звездите.

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Юнайтед и сър Алекс предлагат бартер Бербо за Снайдер“
Според „Дейли Стар“ „червените дяволи“ дават и 20 млн. паунда за холандеца
Димитър Бербатов може да премине в европейския шампион Интер като част от сделката за холандския национал Уесли Снайдер, твърди „Дейли Стар“, Според изданието от Манчестър Юнайтед са готови да дядат 20 милиона паунда и българския национал за звездата от Мондиал 2010. Самият мениджьр на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън наскоро заяви, че не се интересува от Снаидер, но слод тона близки на играча заявиха, че той няма нищо против да премине на „Олд Трафорд“. Очаква се тачи седмица да има развитие по трансфера. Както е известно, Бербатов е спряган още и за Милан. Ювентус. Блйери и Валенсия.
„Шакира пак омая ЮАР“
„Колумбиец от Бока пристигна в ЦСКА“
Колумбийският нападател Хорхе Москера направи първа тренировка с ЦСКА вчера. Той идва от юношеската формация на аржентинския гранд Бока Хуниорс, а за последно е играл в парагвайския втородивизионен тим 2 май. Той ще остане на проби при „червените“ до края на лагера им в Бад Липшпринге и ще вземе участие в някоя от контролите на,тима. Москера идва без ангажименти и вероятно ще бъде следен от ЦСКА в бъдеще.
„Апоел вади €350 000 за Георги Петков“
Апоел (Тел Авив) дава 350 000 евро за капитана на Левски Георги Петков, научи „Меридиан Мач“. Преговорите между двата клуба за вратаря са в напреднала фаза на ниво президенти. Евреите първоначално са предложили 70 000 евро за 34-годишния вратар. „Сините“ са отхвърлили предложението, а от Апоел постепенно вдигнали офертата си и тя сега е пет пъти по-висока. Георги Иванов и Ясен Петров са твърдо против продажбата на Георги Петков на този етап, а това най-вероятно ще провали сделката.
„Льоб спечели рали „България“
Победителят: Беше перфектно състезание за мен
Шесткратният световен шампион Себастиян Льоб спечели рали „България“, което за първи път в историята си беше част от Световния рали шампионат (WRC). Пилотът на Ситроен завърши първи с общо време 3:02:39,2 часа, оставяйки зад себе си своя съотборник Дано Сордо с време 3:03:08, 7 часа. От българите най-добре се представи Тодор Славов, който завърши на 16-о място в генералното класиране.

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„760 млн. гледат финала“
2500 евро стигна цената на билета
760 млн. тв зрители гледаха финала на световното между Холандия и Испания снощи. В последния момент цената на билетите удари 2500 евро. Търговията вървеше с пълна сила, като средната цена е 1500 на бройка на черния пазар. Номиналните цени са между 110 и 710 евро. За скъпоценния пропуск някои дори се хвърлиха да преплуват река с крокодили (наградата беше билет). По улиците на Мадрид вилняха 250 000 фенове. На централния площад в Амстердам се събраха над 100 000.
„Голяма радост – Дъндок окуця“
„Получи се слаб мондиал“
„Световната лига: Гадно и гладно“
„Златка иска да е Мис Рали “
„В Рали България: Льоб печели титлата“
Французинът хвали публиката
Солберг заплаши Сордо
ФИА гони българите, Янакиев и връща
Славов трети при младите
„Уебър мачка Великобритания“
Не е лошо като за втори пилот, беснее австралиецът
„1/7 от народа на Уругвай посреща отбора“
Половин милион души ще посрещнат героите от националния наУругвай в Монтевидео, съобщи местният в. „Република“. Това е 1/7 от цялото население на страната, чийто отбор се пребори достойно за 4-ото място в ЮАР. „Ако еуфорията на хората се запази, очакваме почти 500 000 души“, прогнозира полицейски шеф от Монтевидео. Което ще бъде най-голямото събиране на хора в историята на страната.
„Ангел Червенков: Литекс е братство“

в. „ЖЕНСКИ ТАЙНИ“
„Две жени изядоха главата на Лъчезар Иванов“
„Богдана Карадочева: Реститутка съм от втория си баща“
„Людмила Филипова: Мъжът ми ме измъкна от мизерията, но това не ми е достатъчно“
„Кин Стоянов: Баща ми и майка ми съжалиха, че са се развели“
„Любовницата на Витомир Саръиванов също женена?“
„Вдовиците на Фатик щ есе избият за 100 милиона долара“
„Гаджето на Елин Топузаков не може да забременее?“

в. „ПРО&АНТИ“
„Питам се кога и по какъв повод“
„Гангстерският бизнес“
Нов разследващ бестселър на Юрген Poт в Германия
„Цвети Пиронкова -почетен гражданин на Пловдив“
След успеха си на Уимбълдън Цвети Пиронкова става най-младият почетен гражданин на Пловдив и открива тенис-школа под тепетата. Това стана ясно, след като талантливата тенисистка беше приета от кмета на Пловдив Славчо Атанасов.

в. „УТРО“
„Реколтата гние и вещае поскъпване“
Комбайните не могат да влязат в житото, Ломовете пак се качват
Цялата селскостопанска реколта е заплашена от провал, а земеделците са на път да запишат една от най-черните си стопански години, пред която може да избледнее дори опустошителната суша преди две лета. Заради несекващите дъждове под въпрос е прибирането на пшеницата, която вече е с влошено качество. В блоковете са избуяли невиждано много плевели, които попадат в бункерите на комбайните заедно със зърното. Друг проблем е загниването на класовете и началото на по-кълването на зърното в тях, отделно заради наводнените ниви хиляди декари ще останат непожънати заради невъзможност комбайните да влязат в тях.
„Змия се настани в къща в Николово“
Собствениците на къща в Николово откриха под леглата си нечакан съквартирант – змия, която незнайно как проникнала и се настанила в дома им. Хората позвънили на тел. 112, оттам им пратили спасителен екип на Гражданска защита, воден от експерта по влечугите на РИОСВ. И змийчето било уловено – оказал се безобиден смок, който бил изнесен извън населеното място и пуснат на свобода. Само за почивните дни екипите на Гражданска защита са получили и два сигнала за оси, свили гнезда по стените и покривите на жилищни сгради в града. Стопанката на къща по ул. „П.Р.Славейков“ била особено изплашена, тъй като жената била алергична към жилещи насекоми. А в този случай едно ужилване може да доведе и до смърт. Като за капак екип на ГЗ бе вдигнат под тревога и да вади кон, пропаднал в трап на ул. „Кръстец“. Инцидентът станал по обед в събота.
„Кризата стяга колана и на зачеването в епруветка“
„Всеки трети русенец не е стъпвал в театъра“
„Неизвестен водопровод открит край Дунав мост“
Макар строен през 1990 г., водопроводът не бил отбелязан точно на кадастралната карта и забавил работата.
„21-годишен бере душа в болница след среднощна гонка с полицаи“
21-годишен младеж е откаран в русенска болница с нараняване в окото, получено при катастрофа след среднощна гонка с полицаи по пътя Главиница-Тутракан. Полицията опитала да спре за проверка „Форд Мондео“, управлявано от 49-годишния Н.М., но той дал газ и опитал да избяга. Около 7 километра след вдигнатата стоп-палка загубил управлението и колата се преобърнала два пъти в нива край пътя. И двамата пътници във форда скочили и избягали, но бързо били застигнати от полицията. Оказало се, че шофьорът е бил лишен от право да управлява кола. Взета му е кръвна проба, случаят се разследва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *