Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Вън частниците от държавните болници“
На територията на държавни и общински болници няма да може да работят частни лечебни заведения, центрове или лаборатории. Това предвиждат промени в Закона за здравето, които вчера разбуниха депутати. „Ако настанилата се вече болница е инвестирала сериозни суми, какво ще става с тях? Намирисва и на противоконституционност“, коментираха депутати от опозицията.
„Иван Костов: Да вкараме Националния исторически музей в ЦУМ – Георги Гергов: Може, но ако вдигнем капитала на панаира“
„Разпитвали Доган за „Цанков камък“?“
„Режат войската, без да питат президента“
Поредната административна реформа
Лотарията и тотото се обединяват
МВР закрива Главна дирекция „Досъдебно производство“, слива пожарната и Гражданска защита
25 посолства пред затваряне
„Майка спря кортежа на премиера“
Шерие Исмаил от с. Фотиново опита да легне на капака на кола от премиерския кортеж вчера, за да накара Бойко Борисов да й обърне внимание. Охраната обаче реагира светкавично. Жената искаше да пита защо трябва да връща майчинските си след като е регистриран земеделски производител.
„Президентски роднина привикан за показания при акция „Всичко коз“
„Константин Пенчев, шеф на ВАС: Не съм воденичен камък“

в. „24 ЧАСА“
„Изненадващо Столична община открива: Свиха акции на София в прочути таксита“
Кметът Фандъкова нареди проверка да намери виновния
Изчезнали всичките 7624 акции на Столична община в най-голямата фирма за таксиметрови услуги „Такси С Експрес“. Липсата установила стопанската комисия, която изискала справка за дялове на общината във всички дружества. Кметът Йорданка Фандъкова е разпоредила проверка по случая, която трябва да изясни как общината е загубила дела си от 8,9% в компанията, има ли виновни и може ли той да бъде възстановен. „Имаше запитване от общината, на което сме отговорили. Готов съм да предоставя всички документи“, каза шефът на компанията Васил Славов. Движението с акциите е ставало преди 4-5 г., преди той да поеме управлението на компанията.
„Доклад разкрива защо RWE си тръгна от АЕЦ „Белене“
Пари за общото дружество били прехвърлени към руснаците
„ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА“
Отиват си 2500 чиновници
Продават до 25 посолства
Топят армията наполовина
„Цветан Цветанов: До 5% от съдиите свързани с мафията“
Те обаче работят по най-тежките дела

в. „СТАНДАРТ“
„Отчаяни майки: Вземете децата ни, за да живеят“
Спрени помощи обричат две болни момичета
Две самотни майки се отказват от болните си деца, за да ги спасят от смъртта. Месеци наред 26-годишните Ангелина и Разие чукат на всички възможни врати, за да получат помощ за страдащите от бъбречна недостатъчност момичета. Навсякъде обаче удрят на камък. В момента те живеят с по 260 лв. на месец. С тях трябва да осигурят храна, лечение и дом на децата си. Четиригодишната Анабел има нужда и от нов бъбрек. Майка й обаче няма пари за генетично изследване и детето няма как да разчита на фонда за трансплантации. Ангелина и детето й карат на картофи, макарони и хляб в гарсониера под наем в „Люлин“. Въпреки това приютяват Разие и 7-годишната Кадер. Малкото момиченце освен бъбречна недостатъчност има увредени краченца и не може да ходи.
„€ 6 млн. за палат в Драгалевци“
„Без банкова тайна за аферисти“
Банковата тайна пада. При дела за пране на пари и финансови измами в голям размер прокурор номер 1 ще изиска данни от трезорите. Това предвиждат промените в НПК, с които се създават спецсъдилищата. Данните от банките ще влизат в специален регистър. Обвинените в корупция висши чиновници пък ще се разпитват на открити съдебни заседания.
„Пестим щ 240 млн. от бюрократи“
Съкращават 2500 чиновници, закриват 22 структури
Служителите на Бойко – при вицетата
Дянков затвори две агенции
Сливат пожарна и спасители
Външно се отказа
„Бойко обеща работа за 8000 родопчани“
Премиерът води трима министри в бастиона на Доган
Строежът на Горна Арда ще храни пет хиляди семейства
Плащам тютюна до седмица, заяви Борисов
Шейрие от с. Фотиново се опита да спре кортежа
„Изхвърлиха от тролей слепец“
Сляп мъж бе брутално изхвърлен от тролей в Плевен заради кучето си водач. Кондукторът побеснял, като видял, че Венцислав Иванов е с четириногия си помощник. Преди седмица кметът Зеленогорски подари лабрадора на Венцислав.
„Фирми минават на коли с метан“
„Последната изповед на Петър: На върха съм близо до смъртта“
Унжиев оцелява 3 пьти на косъм
Готвел рекорд: Три осемхилядника за седмица
„Всичко коз за яхтен бос“

в. „НОВИНАР“
„Историческият музей се мести в ЦУM?“
Гергов: Идеята е актуална, но държавата не може да си го позволи
ЦУМ да приюти Националния исторически музей, предложи лидерът на ДСБ Иван Костов, като уточни, че идеята не е негова, а на брата на верния си депутат Асен Агов – Владимир. Според тъмносиния лидер държавата трябва да откупи ЦУМ от настоящия му собственик Георги Гергов и да премести НИМ от Бояна в центъра на София. „Ако ме чува Вежди Рашидов, просто да го прегръща това и да прави музея“, призова Костов. Според него ЦУМ е губещ и не става за бизнес. В същото време моловете предлагат гигантски паркинги, имат механизми за снабдяване с ток и вътрешни пространства за повече хора и деца, изтъкна той.
„Пестим от чиновниците 250 илн. лв. на година“
„СЛАВЧО АТАНАСОВ: Плаках два пъти в живота си – за раждането на дъщеря ми и за операта!“
„АНДРЕЙ ИВАНОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОС: Всеки месец десетки стават членове на ГЕРБ, а напусналите са прецедент“
„Майка с бебе се метна върху колата на премиера“
Млада майка с бебе на ръце се опита да спре колата на премиера Бойко Борисов. Вчера той бе на посещение в село Кирково, където се срещна с тютюнопроизводителите от Кърджалийско. Шейрие Хюсеин на ръце с невръстното си отроче се опита да се хвърли върху капака на автомобила, за да говори с министър-председателя. Тя искала да го попита защо, след като се регистрирала като земеделски производител, държавата й спряла майчинските. Охраната обаче веднага се намесила и не позволила на младата жена да се приближи до кортежа на Борисов. Точно преди това той обясни на тютюнопроизводителите, че до края на месеца те ще получат обещаните 116 млн. лева държавна субсидия. Сумата бе заложена в актуализацията на бюджет 2010, гласуван преди две седмици.
„Варненски яктсмен закопчан за данъчни измами“
Банда, занимавала се с данъчни престъпления, се оказа в епицентъра на последната акция на МВР „Всичко коз“. Белезници щракнаха на 10 души. Според запознати тартор на групата бил яхтсменът от Варна Венко Кръстев. Той притежава две луксозни яхти, едната от които се казва „Алегра 1″. Кръстев се занимава с ветроходство. Престъпната група действала от 2 години и нанесла щети на държавната хазна за 250 млн. лв. Бандата прилагала две схеми, при които се използват фирми „бушони“ и фирми „липсващи търговци“.

в. „ДНЕВНИК“
„Общините ще получават част от подоходния данък“
Още от догодина държавата може да им превежда до 30% от приходите
МФ: Има опасност да намалеят субсидиите за по-малките
Дългогодишното искане на общините да получат част от подоходния данък, който плащат техните жители, може да бъде удовлетворено още от догодина. Това съобщи за „Дневник“ председателят на бюджетната комисия към парламента Менда Стоянова. Късно във вторник тя е обсъдила идеите за нов закон за местните данъци и такси с представители на на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ). Преотстъпването на част от подоходния данък е било основното, за което са настоявали местните власти.
„Традиционният аутсайдер“
Добавената стойност от култура не стана държавна политика
„След екокатастрофата“
BP продава активи за $8.7 млрд.
„Как се точи здравна каса“
85% от скъпите сърдечни изследвания в болници са били на здрави пациенти
„Трейс“ спечели най-много пътни евроремонти“
„Трейс груп холд“ спечели най-много търгове за ремонт на пътища от първата фаза на оперативна програма „Регионално развитие“, показват данните на Aгенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Компанията, чийто мажоритарен собственик е Николай Михайлов, ще ремонтира три лота за общо 26.8 млн. лв. и обжалва още един търг.
„5% от съдиите са се сраснали с престъпността и партиите, но те работят по най-тежките знакови дела и по тези с голям финансов ресурс. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в поредна атака към съдебната власт.“

в. „КЛАСА“
„Кабинетът облекчава около 350 административни услуги“
С решение
Намаляват необосновано високите такси, които чиновниците си разпределяха като бонуси
Около 350 административни услуги за бизнеса и гражданите ще бъдат облекчени, премахнати или прехвърлени към други структури – държавни или браншови. Това е записано В плана за административна реформа, който кабинетът гласува вчера на свое заседание. В момента гражданите се редят на опашка за близо 2100 услуги.
„Актуализираха бюджета на НЗОК с 220 млн. лева“
„Световният рекламен пазар ще нарасне с 3.5% до края на годината“
„Франция и Германия искат да лишат от глас страните с дефицит“
Париж и Берлин искат по-строги санкции срещу страните – членки на ЕС, които не спазват правилата за финансова стабилност. Те предлагат временното отнемане на правото на глас на подобни страни при вземането на решения. Това стана ясно след вчерашната съвместна пресконференция на двамата финансови министри Кристин Лагард и Волфганг Шойбле в Париж. Шойбле бе първият чуждестранен министър, участвал в заседание на френското правителство по-рано вчера.
„Спадът в застраховането се ускорява до 6,5%“
Пазарът продължава да зависи основно от автомобилните полици „Автокаско“ и „Гражданска отговорност“
„Светлана Ангелова: Няма връщане назад в пенсионната реформа“
„Мая Манолова: Недоволството срещу промените ще е колосално“

в. „ДУМА“
„Общината дава градинка за хипермаркет“
СОС гласува днес скандална сделка – отказва се от акциите си в халите заради парка до Руската църква
Столичната община се готви да разреши хипермаркет да изникне на мястото на зелена градинка, част от междублоково пространство в жк „Красно село. За това алармираха жителите на бл. 208 в квартала, които стягаха и протест пред „Московска“ 33 за днес сутринта. Недоволството им е насочено срешу точка 63 от дневния ред на СОС, която предвижда промяна в устроиствения план на района, за да може на мястото на зелените площи да се построи магазин и паркинг към него. След като хората вдигнаха медиен шум около скандалното предложение, точката отпадна от дневния ред. Решението обаче просто се отлага за след лятната ваканция.
„Стефка Пенева: Ръководството на БСП да каже каква партия сме“
„EVN опитва да купи Марина изток 3“
„Учени откриха чудовищно голяма звезда“
„Хората одобряват единствено борбата с престьпността“
Юрий Асланов: В ГЕРБ се сплотяват заради лидера, в БСП – заради идеали
„Правят лятна академия за деца и ученици“
Преподаватели и студенти от НХА ще ги посвещават в тайните на изобразителното изкуство

в. „СЕГА“
„Правителството се осмели да закрие 22 държавни структури“
В централната администрация ще работят 2500 души пo-малко, реформата в армията и МВР пак се отлага
Готовност да доведе докрай обещаната административна реформа демонстрира вчера кабинетът. Министрите решиха да закрият 22 от общо 106 структури в държавната администрация и да преструктурират други 36 звена. Решението не е окончателно, защото анализите в част от министерствата продължават. Оптимизацията в двете най-тежки системи – МО и МВР, все още предстои.
„Постъпленията от здравни вноски тръгнаха надолу“
Въпреки че парламентът гласува на първо четене увеличение на бюджета на здравната каса вчера, реално парите за лечение няма да са повече. Дори е възможно дефицитът на касата да набъбне, сочат данните за приходите от здравни вноски.
„Сините настояват за нов екшън план за икономиката“
„Театралната реформа се замъгли напълно“
„Операция „Всичко коз“ разкри измами за 250 млц. лева“
„Брюксел ще дава пари за пътища срещу спад в катастрофите“

в. „ПАРИ“
„Застраховането катастрофира“
През май застрахователите отчетоха 15% спад на месечна база в премийните си приходи. Това е първото понижение за последните три месеца. Основна причина за драстичния срив на застрахователния пазар е рязкото намаление в продажбите на нови автомобили
„Данъчните са спрели измами за 1 млрд. лв.“
47 служители на НАП са отстранени за корупция, каза изп. директор на НАП Красимир Стефанов
„Административната реформа ще спести поне 200 млн. лв.“
Симеон Дянков, министър на финансите
„Стара планина“ ускоряват ръста на продажбите
За първите седем месеца на годината холдингът ще отчете малко над 40 млн. лв. приходи, което е ръст от 48% на годишна база
„Алианц лизинг България“ сви загубата си“
Приходите на дружеството обаче спадат с близо 60% в края на полугодието до 21 млн. лв.
„Съкращенията няма да решат проблемите“
Бизнесът продължава да се задъхва от административната тежест, високите такси и лицензионните режими
„Фонд „Земеделие“ е усвоил 1.1 млрд. лв. през 2009 г.“
Над 889 млн. лв. са платени по линия на директните плащания за площ, а 178 млн. лв. по Програмата за развитието на селските райони, казаха от ведомството на Калина Илиева
„НЕК отрича да има дългове към „Топлофикация“
От държавната компания опровергаха зам. столичния кмет Минко Герджиков, че НЕК е сред най-големите длъжници на“Топлофикация -София“
„Apache купува активи от BP за 7 млрд. USD“
Ако не беше инцидентът с платформата, BP нямаше да продаде тези активи, каза председателят и главен изпълнителен директор на Apache Стивън Фарис

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„250 МЛН. В ДЖОБА НА МЕТАЛНАТА МАФИЯ“
БОСОВЕ ЗАКОПЧАНИ В АКЦИЯ „ВСИЧКО КОЗ“
Двама данъчни в играта, единият братовчед на П. Стоянов
Релсата краде по 5 стълба с жици за 10 минути
Осем „метални“ бизнесмени и двама данъчни, единият от които братовчед на синия президент Петър Стоянов, изгоряха вчера при сбръхсекретна полицейска операция с кодовото име „Всичко коз“. Те успели да източат от държавната хазна 250 млн. лв. за 2 години чрез фиктивна продажба на скрап. 300 цигани пък крадат кабели на територията на цяла София. Някои от бандите са толкова добри, че успяват да „обрежат“ пет стълба за рекордните 10 минути. Тартори са им Релсата, Кабела, белия, Зоро, Циганете Манго и др.
„Премиерът обяви: Плащат парите за тютюн дo седмица“
116 ман. лева отпуска правителството на производителите
„Данчето и „Щурците“ с ордени“
Христова взема „Стара планина“, за Маричков – „Кирил и Методий“
„Чиновниците без премии от глоби“
Кабинетът закрива 22 структури, други 36 се сливат
Съкращават още 2500 души, спестяват 240 ман. лв. с реформите
„Миряни се биха да пипнат икона“
С жандармерия респектират тълпата
„Изровиха Чаушеску и жена му“

в. „МОНИТОР“
„Всеки трети чиновник си отива“
Реформата в администрацията приключва до януари
Държавата пести 250 млн. лв. годишно след съкращенията
Една трета от заварените преди година чиновници в държавната администрация ще бъдат съкратени до края на 2010-а. Това стана ясно от думите на натоварения с административната реформа вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, който представи вчера доклад за извършеното по нея досега, както и за плановете на правителството. За да се достигне тази една трета съкращения, до края на годината ще си отидат още 2500, като техният брой ще се прибави към вече закритите 10 680 щатни бройки. По този начин ще се икономисват месечно около 20 млн. лв. от заплатите на съкратените служители.
„ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА – МИСИЯ ВЪЗМОЖНА“
„Премиерът Борисов обеща: Парите за тютюна тръгват до седмица“
Кабинетът осигури 116 млн. лв. за производителите
„Българската икономика се стабилизира“
Страната ни се е справила с кризата по-добре от съседите
„Всичко коз” надцака данъчни“
При акцията закопчаха и роднина на президента Петър Стоянов
10 души в схема, дръпнали 250 млн. лв.
„Екскмет с обвинение за „Темида бийч“
Прокуратурата погна бившия градоначалник
Димитър Димитров ще отговаря за длъжностно престъпление
„Озеленяват ударно София“
1300 кв. м цветни лехи около столичните булеварди
„Всяко второ дете не говори български“
С 200 лева вдигат издръжката на учениците
Родители метат улици, ако отрочето им не ходи на забавачка

в. „ЗЕМЯ“
„Операция „Метла“
Поне 2500 чиновници остават на улицата
Поне още 2500 души в централната държавна администрация ще останат на улицата, а досега са съкратени 10 680, отчете след заседанието на правителството вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. Според плана му, приет от правителството, икономията за бюджета от извършването на административната реформа ще бъде до 250 млн. лева. Съкращенията ще обхванат всички министерства, прави се преглед на 25 задгранични мисии, обмисля се и допълнително намаление на числеността на армията. Дянков обобщи, че ще се съкратят до една трета от структурите в централната администрация. Бурята не отминава и дипломати, спецченгета и здравни чиновници. Здравният министър Анна-Мария Борисова обясни, че 4 млн. лева годишно ще се икономисват заради обединяването на РЦЗ и РИОКОЗ. Прекратяват се дългосрочните командировки на служителите в МВнР. Планът на Дянков засяга и служителите на ДАНС, командировани в чужбина, които ще получават по-ниски месечни възнаграждения.
„Цветанов каза „Всичко коз!“
Закопчаха 10 души, източили хазната с 250 млн. лева
Единият от арестуваните е бил с 40 000 лева „джобни“
Организирана престъпна група, извършила данъчни измами на стойност 250 милиона лева за две години, е разбита при операция „Всичко коз“, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов вчера. Задържани са 10 души, сред тях и организаторът на групата – 47-годишният Венко Кръстев от Варна, който е в яхтения бизнес. Групата използвала фирми „бушони“ и фирми „липсващи търговци“. Сред задържаните има и двама данъчни служители – редови инспектори от Пловдив и от Русе, които вече са отстранени от длъжност, предстои уволнението им. Според МВР те са давали „професионални“ съвети как да се избегне плащане на ДДС. У един от групата пък били намерени 40 хил. лева, за които той обяснил, че това са му „джобните“. Цветанов хвърли светлина и върху името на акцията. В хода на разследването бил засечен изразът „без коз“ в разговорите на бандитите, което означавало „без документи“, когато става въпрос за някоя сделка. Затова минахме на „Всичко коз“, за да са валидни аргументите на държавата, подчерта вътрешният министър.

в. „АТАКА“
„АТАКА: С 5 ГЛАСУВАНИЯ ЩЕ ПРИНУДИМ СЪДА ДА НЕ БАВИ ДЕЛА“
Промени в НПК и Закона за съдебната власт до края на сесията решават основни слабости на системата
До края на лятната сесия да се изработят и да влязат в пленарна зала законодателни промени, чрез които да се внесе повече регламент в действията на съдебната система. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на пресконференция на парламентарната група на националистите в НС. „Основната критика на обществото и на излезлия преди ден доклад на Ев-рокомисията за България е, че делата се бавят, че съдебната система не действа делово. А ние знаем, че делата се бавят, защото има пропуски, има лошо написани текстове и в НПК, и в Закона за съдебната власт. Всичко може да се поправи, ако има политическа воля. Какъв е този феномен, наречен предварителна проверка, чрез който разследване и прокуратура могат да си играят с хората с месеци и години“, попита Сидеров. Тази проверка или трябва да отпадне, или да се регламентира със строго определен срок, поиска лидерът на АТАКА Той предложи юристите на АТАКА и ГЕРБ спешно да започнат работа по промените.
„Виена прие България като равна“
Политиците ни показаха европейско ниво
„СИМЕОН ДЯНКОВ КАСТРИ РАЗДУТАТА АДМИНИСТРАЦИЯ“
„Терористи удариха ВЕЦ в Русия“
„Юзеир Юзеиров задържан в Белгия“

в. „ЗАСАДА“
„Левски“ изоставен от босовете“
Преди евромач
„Сините“ стигнаха до Ейре с минисамолет заради кризата
„ИТАЛИАНКИ ЛУДНАХА ПО БОЖИНОВ“
„ЙОРДАНОВ ШПИОНИРА „ЖИЛИНА“
Ивайло Йорданов, бе изпратен да разузнава следващия сьперник на „Литекс“ в III квалификационен кръг на Шампионската лига. Вчера героят от САЩ’94 се прибра рано сутринта от Подгорица, а малко по-късно отново пое из Европа, но в посока Словакия, където се игра реваншът между „Жилина“ и „Биркиркара“.
„Тотнъм“ вади оферта за Раул“
„БАШ КРАДЦИ източили 250 млн. лв“
АКЦИЯ „ВСИЧКО КОЗ“
Двама данъчни, замесени в схема за източване на близо 250 млн. лева ДДС бяха закопчани вчера при акция „Всичко коз“, Операцията бе на МВР, НАП и Софийска градска прокуратура.
„Азис целува краката на Десислава“
„Даниела иска 30% от парите на Андрей“

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Полицията не иска ЦСКА – Левски“
Ако играят от 21 % да си носят отговорността, предупреди инспектор Златанов
„Легенди: Далавери картотекира, движат всичко на „Армията“
„Гонзо се картотекира, излиза във вечното дерби“
„Раул Гонсалес пред трансфер в Тотнъм“
Английският участник в Шампионската лига Тотнъм е на прага на сензационен трансфер с привличането на легендата на Реал Мадрид Раул Гонсалес. Според вестник „Сън“ 33-годишният нападател иска да продължи кариерата си във Висшата лига. Интерес към Раул има и от Нюкасъл.
„Мъри Стоилов вика вратар от Молдова“
Вратарят на молдовския Шериф Владо Стоянов ще бъде повикан в националния за контролата с Русия, научи „Меридиан Мач“. Бившият страж на Черноморец впечатлил съгледвачите на държавния тим със стабилните си игри напоследък. Преминалият в Кайзерслаутерн нападател Илиян Мицански също ще получи повиквателна.
„Ангел Червенков: Имаме сили за пробив в Лигата“
Не беше лесно срещу Рудар
Искам малтийците
„Италиански тим иска Филип Виденов“
„МОК с 3,66 млрд. долара приходи от спонсори“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Гришата дава джипове в Литекс“
Играчите ще вземат по една кола, ако влязат в групите
Всеки футболист на Литекс ще вземе по един джип, ако влязат в Шампионската лига. Това заяви пред отбора босът Гриша Ганчев след победата с 4:0 над Рудар онази вечер в Подгорица. Тимът на Ангел Червенков смаза шампиона на Черна гора с голове на Нифлор, Йеленкович и два на новото румънско попълнение Брату. Наградите щели да бъдат от първата партида джипове, които корпорацията „Литекс Моторс“ ще произведе.
„В Левски се бият за титуляри“
„Моуриньо купува касапин“
„Шумахер в Мерцедес до пенсия“
„Мис Силикон надъхва сините“
„Бившият шеф на ЦСКА Александър Томов: „Титан“ да плаща или се маха“
Ако нямат пари, нека потърсят нов собственик
При мен продадохме играчи за 4 млн. евро
Оставих ги с 2,5 млн. лв. печалба, сега губят милиони
Клубът може да бъде товарен с фиктивни задължения
„Берлускони: Ако биеш, си красавец, иначе си задник“
Президентът на Милан и премиер на Италия Силвио Берлускони сподели възгледите си за футбола и „успокои“ феновете, че няма да продаде клуба, докато не се намери друг надежден стопанин. „Когато влязох във футбола, разбрах едно: който побеждава, е красавец, който губи, е задник! – обясни Берлускони. – През последните 7 години семейството ми похарчи 461 млн. евро за тима. Никой друг не е вложил толкова. Зная, че рано или късно ще си отида. Ако се появи някой, който да вложи в Милан това, което вложи моето семейство, ще бъда щастлив.“
„Далаклиев дочака 10 бона за злато“
„Бекенбауер: Мисията на Льов е титла“
Балаке капитан, ако играе пак за Германия
Бирхоф прекалис исканията, но е хубаво, че остава

в.“ГАЛЕРИЯ“
„Петя Славова преби секретарката си“
Екшън с най-богатата българка
Банкерката налагала Анриета Джерекарова с токчето на обувката си
„Тъстът на Брендо срещу Бойко“
„Сретан Йосич убил Васил и Жоро Илиеви“
„Яна Маринова – пиарът на Уорлик“
„Простакът Вежди затрива културата ни“
„ГЕРГОВ КУПИ ВАЦ, ИЗХВЪРЛЯТ КЕВОРК“
Сделката е за милиона евро

в. „УТРО“
„Данъчна ревизорка от Русе арестувана по „Всичко коз“
Русенец изплел мрежа за 250 милиона лева
Задържаната давала професионални съвети как да се заобикаля законът
Ревизорка от русенското бюро на НАП бе арестувана вчера сутринта на работното си място за участие в организирана престъпна група, извършила данъчни и финансови измами за 250 милиона лева. Задържането на 42-годишната М.Г. е станало по време на специализирана операция „Всичко коз“ на Криминална полиция и НАП. Прибрани са 10 души. Сред тях са двама данъчни служители от Русе и Пловдив. Останалите играчи са от София, Варна, Бургас, Велико Търново и Трявна.
„Викат Гагаузов на разпит за заменката на „Липник“?“
Бившият министър Асен Гагаузов май ще се окаже в списъка на призованите за разпит заради скандалната замяна на резиденция “ Липник“ срещу 5 апартамента на „Хотел Мениджмънт“ на пъна на града. Като шеф на министерството на регионалното развитие, което е собственик на държавния имот, той ще трябва да обясни как е дадено съгласието за замяната. Най-вероятно ще се прави и нова експертиза, която да каже окончателно има ли надуване на цените на апартаментите и умишлено занижаване на цената на бившата Татова резиденция. Разследването се завърта наново, като всички инстанции, през които делото премина за последния месец, се оказаха категорични: има още много въпроси за доизясняване,предида се реши има ли престъпление и чие. Или наистина всичко по сделката си е съвсем законно.
„Психар оцеля след бой с чук и брадва по главата“
Млад мъж с психични отклонения оцеля, след като съсед го млатил с чук и брадва по главата. Инцидентът е станал завчера следобед в квартала, където 25-годишният Мирослав К. живеел. Пациентът е откаран с окървавена глава в болницата. Прегледът в Приемно отделение показал, че Мирослав няма сериозни травми на черепа, тъй като е бил удрян с тъпата страна на двата инструмента. След оказване на първа помощ за спиране на кръвта младежът е настанен на лечение.
„Момче без книжка смля три коли в бягство от полицията“
„Кучето Мима превърна от кауза в касичка“
„Виолистка с две деца стана „Мисис Русе“
Виолистката от оркестъра на Русенска филхармония Татяна Филипова спечели короната в конкурса за най-красива омъжена дама „Мисис Русе 2010“. Татяна Филипова е с фигура на манекенка – висока е 171 см и тежи 54 кг. Има две деца, обича да чете книги за себепознанието и се зарежда чрез разходки със семейството сред природата. От подиума на конкурса тя отправи послание към министъра на културата Вежди Рашидов да не се закрива симфоничният оркестър на ОФД-Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *