Преглед на печата

24 часа пише на първа страница „Бербатов е връх! Молете го за националния“ и допълва „С исторически хеттрик той сам победи „Ливърпул“ с три на два“. Изданието информира, че Европейската комисия е поискала от Софийската районна прокуратура проверка на всички заменки у нас. В Брюксел са открити две преписки срещу България поотделно за замените на гори и на земеделски земи. Готвените промени в Закона за черноморското крайбрежие са повод за коментара на Валери Найденов в 24 часа, озаглавен „Спасяват дюните или узаконяват заменките?“.

Труд също излиза с водещо заглавие, посветено на Бербатов, с големи цветни букви – Бербатов – „Ливърпул“ – три на два. Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов казва в интервю за Труд, че постигнатите икономии в бюджета не са повод за 13-та заплата и уверява, че „държавата се е отказала да бърка в джоба на хората“.

Проверка на Дневник е установила, че финансовото министерство е намалило наполовина поисканите от другите ведомства средства по петте основни на оперативни програми от кохезионния и структурните фондове Европейския съюз. Служителите на Симеон Дянков не вярват във възможността през 2011 г. да бъдат усвоени заявените 3 милиарда и 700 милиона лева и ги сравняват с резултатите от тази година, пояснява изданието.

Темата на Пари днес – оптимизмът на правителството за висок икономически растеж през следващата година остава неразбираем за мениджърите и анализаторите. Техните препоръки са кабинетът да се опита да бъде по-консервативен.

Стандарт разказва в материала си, анонсиран на първа страница, че в Петрич пенсионери от Гърция си живеят охолно с пенсията си от 800 евро месечните разходи в България им излизат наполовина. По повод предстоящия през октомври протест на лекарите, в интервю за Стандарт проф. Милан Миланов уверява, че политиците няма да се възползват от протеста.

Водещото заглавие на Сега – „Прокуратурата отчете ръст на делата за полицейско насилие, правозащитници смятат, че жалбите на пострадалите не се разследват ефективно“.

Рубриката „Наблюдател“ на вестник Сега е със заглавие „Когато ГЕРБ удари, сините заглъхват“. Авторът на коментара заключава, че е възможно, заради кавгите между ГЕРБ и Синята коалиция, да се стигне до политическа криза.

Монитор съобщава във водещото си заглавие „Узаконяват майките под наем“, разрешават донорство на клетки на оперирани от рак, предвижда законопроект. В интервю за вестника шефът на държавния енергиен и воден регулатор Ангел Семерджиев ни радва с прогнозата, че парното може да не поскъпне през цялата зима.

Освен за постижението на феноменалния Бербатов на мача с „Ливърпул“ вчера, Новинар запазва място на първа страница и за предложения за промени в Закона за движението по пътищата, според които платилите навреме глобата си шофьори ще имат отстъпка до 50 на сто от сумата.

Финансовите институции у нас настояват да се прави мониторинг върху изпълнение на проектите за възобновяеми енергийни източници, които те са финансирали, разбираме от вестник Класа.

Външнополитически коментар вДума е посветен на новия политически сезон на Балканите, започнал със смени в съставите на правителствата на Гърция и Румъния, озаглавен „Балкански месец на реформите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *