Преглед на печата

Комисията Кушлев ще рови до девето коляно имуществото на граждани, министри, депутати,ако има „основателно предположение“, че е натрупвано незаконно, пише във водещата си статия ТРУД. Това е записано в третата версия на закона за престъпното имане, а проверяваните сами ще доказват законността на имотите си.
Вестникът публикува и интервю с новия здравен министър Стефан Константинов. Той посочва, че за взимане пари на ръка от пациентите лекарите ще губят работата си. „Сега много от колегите това не ги притеснява, защото заплатата им е от 600 лева. Но ако средната стане примерно 1500? Ще се гледа по друг начин“, казва Константинов. Според него, за да се избегне източването на парите за здраве чрез фиктивни пациенти, трябва да се гласуват мерки срещу свръххоспитализациите, а клиничните пътеки да бъдат сменени като метод на плащане.
„Пловдив отказва да върне панагюрското злато“, посочва 24 ЧАСА. Според пловдивския кмет Славчо Атанасов, съкровището, което в момента е в града, трябва да остане там. От Националния исторически музей обаче твърдят, че са дали златото временно за откриването на пловдивския музей на 12 октомври и седмица по-късно експозицията трябва да се върне в столицата
Почти една година 80 % от вагоните и локомотивите на БДЖ превозват пътници и товари без да имат сертификат за безопасност, а това противоречи на закона, отбелязва на първата си страница СЕГА, като се позовава на решение на Софийския административен съд. Според съда, железниците трябва веднага да спрат тези вагони от движение, но от компанията обжалват.
В статия под заглавие „Вот за мечки“ СТАНДАРТ пише за вота на недоверие към кабинета. Съдбата на кафявата мечка се оказа далеч по важна за депутатите от вота. Очаквано той не мина, а премиерът дори не дойде в залата. Истински пленарни страсти пламнаха обаче при гласуването на закона за лова, посочва изданието.
Българският еврокомисар Кристалина Георгиева бе номинирана за наградата „Еврокомисар на годината“, отбелязва НОВИНАР. Отличнието се присъжда от авторитетното издание за европейска политика „Юропиън войс“, а победителят ще бъде избран с онлайн гласуване на сайта на изданието, което ще продължи до 31 октомври.
Част от камерите по пътищата ще бъдат спрени, посочва ДУМА като се позовава на парламентарната транспортна комисия. Според комисар Алекси Стратиев, записите с нарушители са толкова много, че служителите на Пътна полиция не смогват да ги обработят.
Гъби, които при консумация в сушено състояние, създават халюцинации и емоции, близки до тези при приемането на ЛСД, са хит сред учениците след последните дъждове, пише МОНИТОР. За тези, които ги мързи да ходят по горите или не познават гъбите, има малки комплекти за домашен гъбарник, който дава до три реколти. Най-евтиният вариант може да се намери за 9 долара в Интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *