Преглед на печата

Врачански магистрат поръчал на наемник да осакати две журналистки и един полицай, показва съвместно разследване на СТАНДАРТ и ТРУД. Визираните журналистки са кореспондентите на двата вестника във Враца заради статии за инцидент, при който съдия Васил Горанов е карал пиян.
Бойко Борисов няма да бъде призоваван за свидетел на защитата в процеса срещу Сретен Йосич, казва пред 168 ЧАСА адвокатът на сърбина Зденко Томанович. Ще бъдат призовани само хората, които, в деня на убийството на Горан Марянович през 1995 г., са били със Сретен в България.
Де факто бившият, де юре настоящият председател на СДС и вече изключен от партията Пламен Юруков заявява пред в. ПОЛИТИКА, че има намерение сериозно да се заеме с нещата, защото започнало да му омръзва от несъстоятелни действия.
Под заглавие “ Депутатски фирми намазали милиони“, МОНИТОР пише за ортак на Шулева, който пласирал чорапи в две министерства и за земеделец, който снабдявал яслите в избирателния си район с хляб за повече от 246 хил лв.
Основната тема за ДНЕВНИК е за последните ударни заменки край курортите. Цитирани са данни изнесени от ГЕРБ, според които повече от 3500 дка държавни гори на средна цена от 8 лв и 9 ст за кв. м са заменени при последните 47 сделки, подписани от председателя на Агенцията по горите Стефан Юруков. Това е станало буквално в последните дни преди да влезе в сила забраната на замените, наложена от парламента. Голяма част от сделките са за гори по Черноморието. В. СЕГА продължава темата, като допълва, че държавните гори са взети на смешни цени от едри бизнесмени, гравитиращи около БСП и ДПС. Изданието изброява подробно коя фирма в кой регион и с колко декара евтина даржавна гора се е сдобила.
ДУМА помества данни от последното социологическо проучване на „Алфа рисърч“, според което избирателната активност на евровота ще е около 33%, първа политическа сила ще е ГЕРБ с 23-24%, втора- БСП с 15-16 на сто. На трето и четвърто място са ДПС и АТАКА.
В интервю за в. ПАРИ, председателят на Асоциацията за безмитна търговия Радостин Генов заявавява, че фришоповете по сухопътните граници ще бъдат възстановени заради нова директива на Брюксел.
24 ЧАСА разказва как полицаи правят дъмпинг на частните охранителни фирми за защита от отвличане. Изданието пише за трима бизнесмени, които лично били посетени от полицаи, за да им съобщят, че са засеченеи разговори за подготвяно отвличане. Полицаите ги уведимили какви мерки трябва да предприемат за личната си защита и не отказали дългосрочни ангажименти в тази посока, които им били предложени от бизнесмените.
В НОВИНАР четем как бизнесмени започват да връщат луксозните си яхти, защото не могат да ги изплащат. Цената на яхтите започва от 600 хил лв и достига до няколко милиона. Търговци очакват мераклиите да минат на плавателни съдове втора употреба, чиито цени са значително по-ниски- между 35 хил и 40 хил лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *