Преглед на печата

„ТРУД“ „Октопода имал къртица в ДАНС“
Божидар Налджиев, шеф на сектор в дирекцията за борба с корупцията в ДАНС, е бил засечен да изнася информация към Алексей Петров и групата му “Октопод”. Това съобщи сайтът “Медиапул”, а по-късно бе потвърдено и от източници на “Труд” в спецслужбите. От ДАНС обаче официално отказаха коментар.
Налджиев е работел в екип, който трябвало да дебне Алексей Петров, но бил уличен в двойна игра и напуснал доброволно.
„Спестили сме над 4 млрд. лв. в кризата“
С над 4 млрд. лв. е забогатял българинът от началото на кризата досега. Според актуалните данни на БНБ в края на септември 2010 г. депозитите на домакинствата в банките са на стойност 25,9 млрд. лв.
В края на септември 2008 г., когато българските банки започват за пръв път да изпитват затруднения с привличането на нови пари, депозитите на населението са били за 21,833 млрд. лв.

в. „24 ЧАСА“
„10 дни ваканция за всеки с бележка от мама“
Ученици обаче искат да не учат до сряда
Стачката на учениците, които се организираха да бойкотират 3 януари като учебен ден, добива легална форма. Повечето от тях ще представят бележка от родителя, което е законна форма за отсъствие.
Министерството на образованието обяви, че няма да има прошка и ще се прилагат общите правила, а ваканцията свършва на 2 януари. До 10 дни учениците имат право да отсъстват, ако представят извинителна бележка от родител, пише в правилника към закона за просветата. Ако са нужни до три дни, молбата се адресира до класния ръководител. Седем ще могат да се вземат с „да“ от директора на училището, който трябва да издаде заповед.
Междувременно организаторите на ученическия бунт се уговарят в социалните мрежи да не ходят на училище до шести януари.
„Режат износа на ток, да има на Нова година“
Гответе до обяд, гасете лампи, съветват енергетици
Ако сте решили да хапнете пуйка за Нова година, печете я днес до обяд, а не в седем вечерта, препоръчва Росен Йорданов, директор в „ЧЕЗ разпределение“.
В този час повечето хора започвали да приготвят празничната трапеза и може да изгърми инсталацията на сградата и да останете на тъмно.

в. „СТАНДАРТ“
„2011г. Бирникът идва на кафе“
Данъчни в спалните на баровците, търсят секретарки
Кафе с бирник ще сърбат собственици на палати. За разлика от агентите на ДАНС, които привикваха бизнесмени на сладки приказки в кабинетите си, данъчните ще ходят на гости в баровските къщи, над които кръжаха с хеликоптер.
„“Стандарт” раздаде златни калинки“
„Виждам Бербо посланик в Англия“
„Орлин Горанов: Чепат народ сме“

в. „НОВИНАР“
„Хванаха шуменски общинар да краде от супермаркет“
Доскорошният лидер на „Атака” в Шумен Румен Русев, който е и общински съветник, бе хванат с неплатени стоки от охраната на голям хипермаркет в града. Случката се разиграла около 10,00 часа в четвъртък, когато пред километричните опашки в хипермаркета бодигардовете извели Русев към стаичката за проверка. Забелязан от охраната пред касата, общинарят се опитал да изхвърли ароматизатор и автомобилни свещи, струващи общо 33,48 лв. Той се развикал, че е невинен, но гардовете прибрали разпиляната по пода стока и закопчали крадеца, след което викнали полиция. Русев взел и кексче на промоция за 1,50 лв., но го платил за разлика от аксесоарите за возилото си. Това е постановка, невинен съм, заявил Русев още по време на полицейската проверка.
„Хайки за фалшиви таксита в новогодишната нощ“
Масови хайки за фалшиви таксита ще има в новогодишната нощ. Солени санкции между 500 лв. и 1500 лв. грозят таксиметровите шофьори, които возят на завишени цени клиентите си, съобщи директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Симеон Арнаудов. Екипи на агенцията ще дежурят и в областните градове по време на празника.
За да се предпазят от „копърки”, гражданите трябва внимателно да проверяват дали цената на таксито е обявена на видно място, посъветваха експерти от агенцията. Също така е добре да говорят с шофьора за размера на сумата, преди да се качат в колата. Ако все пак има разминаване между обявената и крайната стойност на превоза, опарените клиенти трябва да се обърнат незабавно към органите на агенцията, но за целта трябва на всяка цена да пазят касовия си бон, посъветваха от ведомството.

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„ИЗЛАПАХА БАНИЦА 200 МЕТРА ЗА 15 СЕКУДНИ“
Печени прасенца и вино на аванта за ЧНГ във Велико Търново
Едва 15 секунди бяха необходими на близо 1500 добричлии, за да разграбят 200 метрова баница. Гражданите изчакаха чинно да се подредят всичките 4000 парчета. В опазването на баницата се включиха и рота полицаи. Щом достъпът до нея обаче бе разрешен, добричлии я нападнаха и унищожиха за секунди.
С 8 печени прасенца, 300 литра бяло и червено вино и баница с 500 късмета ще почерпи община Велико Търново всички, дошли на площада в града за посрещането на Нова година

в. „МОНИТОР“
„Гинеколози и автоинструктори на мушката на НАП“
Пресекли злоупотреби за 1,3 млрд. лева
МВР и финансовото министерство готвят екшън план срещу ДДС измамите
Автоинструкторите и гинеколозите у нас ще бъдат следващите мишени на Националната агенция по приходите. На годишния отчет на финансовата институция вчера стана ясно, че двете гилдии са сред най-честите фискални далавераджии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *