Преглед на печата

ТРУД извежда на първа страница изказването на бившия заместник-шеф на агенция „Митници“ Антоний Странджев, според когото депутати първи мандат се опитват да овладеят митниците, за да услужат на тези, които са ги финансирали. Вестникът посочва още в темата си, посветена изцяло на проблема с митниците, че Ваньо Танов може да бъде извикан на заседание на парламентарната група на ГЕРБ още следващата седмица. Избраниците от управляващата партия настояват той да обяви публично имената на депутатите, които са го натискали да назначава техни протежета. ТРУД отделя обширно място и на опасните сгради в различни градове на страната. Според вестника, сто от общо 500 са подобните здания само в Стария Пловдив.

Водещата статия на СТАНДАРТ също е свързана със СРС-тата. Вестникът цитира думите на министъра на икономиката Трайчо Трайков, според когото подслушването си има и добра страна – „ако човек забрави какво е казал, то е нещо като архив“.

Постоянният недостиг на средства и реформите в доставките на специални препарати доведоха до тежка липса на лекарства за хронично болни пациенти, пише СЕГА. Редица аптеки в цялата страна не предлагат т.нар. скъпи медикаменти, плащани от Здравната каса, посочва изданието, като се позовава на председателя на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

4 млн. и 700 хил. лв. от 5-те милиона, отпуснати за 2010 г., ще върне Фондът за трансплантации в чужбина в държавния бюджет, отбелязва ДУМА. За цялата 2010-а едва петима пациенти са получили някакво финансиране, като основният проблем е дефицитът на органи във всички държави на ЕС, както и на установени контакти с чужди клиники, цитира изданието директорката на фонда София Мутафчийска.

Топлофикации в страната експлоатират потенциално опасни съоръжения, които не са минали технически преглед, и не проверяват редовно и в срок предпазни клапани, пазещи котли и газови съоръжения от повреди и взривяване, посочва на първата си страница МОНИТОР. Изданието се позовава на данните от проверка на Главната дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“. Вестникът пише още, че ново разследване в Пазарджишката окръжна прокуратура, ще търси втори убиец на сестрите Белнейски. Според говорителката на обвинението прокурор Снежана Стоянова досъдебното производство в момента е срещу неизвестен извършител, който се предполага, че е съучастник на основния обвиняем Лазар Колев.

24 ЧАСА пише за мистериозната смърт на хиляди птици и риби в различни краища на света. Учените се затрудняват да обяснят причината и това предизвика коментари по блоговете.

Неизрядните фирми да влязат в „черен списък“ и по този начин да се избегне участието им в обществени поръчки, поискаха работодатели по време на първото обществено обсъждане на промени в Закона за обществените поръчки, отбелязва НОВИНАР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *