Таксиметров шофьор бе прострелян в центъра на София

© Снимка:БГНЕС

Таксиметров шофьор бе прострелян в центъра на София. До инцидента се е стигнало, след като водач на друг на лек автомобил и този на таксито на няколко пъти са се „засичали“. Двамата слезли от колите и се сбили, като при сблъсъка се стигнало и до стрелба. Инцидентът станал близо до паметника на Васил Левски около 2 часа през нощта – на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и „Дондуков“. Извършителят е задържан.
Простреляният таксиметров шофьор Емил Денев е регистриран за кражба през 2003 и за незаконна таксиметрова дейност през 2010 година. Допълнителна проверка констатирала, че свидетелството му за управление е обявено за отнемане заради различни нарушения на Закона за движение по пътищата. Той е имал 62 акта и са му отнети 128 контролни точки, съобщават от МВР.

В лекия автомобил са пътували Васил и Росица Лингорски. Според първоначалните данни колата е била управлявана от мъжа. Росица Лингорска се е опитала да разтърве двамата мъже, които са се сбили, но таксиметровият шофьор е посегнал и на нея.Васил Лингорские лекар в Медицинския институт на МВР, а жена му -медицинска сестра в същия институт. С досъдебното производство е ангажиран отдел „Следствен“ на Софийската градска прокуратура. Действията по разследването продължават.

Главният секретар на МВР и заместник-директорът на СДВР са провели разговор с изпълнителния директор на таксиметровата компания. Обсъдени са мерки за контрол и недопускане на бъдещи инциденти от подобен характер, допълват от пресцентъра на МВР.
За няколко часа пред сградата на Народното събрание се събраха таксиметрови автомобили. Ситуацията бе овладяна от полицията и жандармерията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *