Преглед на печата

Трима българи, екипаж на хеликоптер на „Хели ер САУ“, бяха похитени в размирен Дарфур, пише Труд. Според директора на „Хели ер САУ“ Васил Вълков, отвлечените са добре. Още снощи при преговорите е станало ясно, че има надежда за бързо освобождаване, тъй като похитителите са поискали като откуп храна.

Дневник информира, че днес работна група в Брюксел ще обсъди доклада за готовността на България да влезе в шенгенското пространство. Той включва резултатите от две проверки, през май и декември, и ще послужи за основа на окончателното решение на страните от Шенген за присъединяването на България през пролетта.
В Пари четем, че поскъпването на хляба и на други основни продукти е неизбежно и ще става постепенно в идните месеци и дори години. Това са обявили хлебопроизводителите и министърът на земеделието Мирослав Найденов. Производителите обвиниха хипермаркетите в ценово изнудване, а министърът обеща да се заеме с пролема.
Масово дишаме мръсен въздух, съобщава Новинар. Според Изпълнителната агенция по околната среда, основната причина е автимобилният трафик. Най-замърсен е въздухът в София и Пловдив.
24 часа информира за идея на министерствата на финансите и на екологията за въвеждане на нов данък върху колите, който да набира средства за опазване на чистотата на въздуха.
Просветното министерство е готово да въведе и ноемврийска ваканция, съобщава Сега и уточнява, че от идната година учениците може да почиват 3 дни в началото на ноември. Според министъра на образованието Сергей Игнатов, по въпроса за началото и края на учебната година ще се мисли още.
Яне Янев е извършил многобройни фалшификации в подписката за провеждане на референдум за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция, пише в официално писмо на ДАНС до председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Това четем в Монитор под водещото заглавие „Яне пробвал референдум с покойници.“
Депутати от „Коалиция за България“ съобщиха, че Цветан Цветанов е започнал от Държавна сигурност, пише Дума. Депутатите запитаха с какво дипломатите са по-лоши от Цветанов. Изявленията им са по повод предстоящото обсъждане на декларацията на управляващите за отзоваване на дипломати, принадлежали към структурите на бившата Държавна сигурност.
Разярен шофьор отстреля с въздушна пушка радар на КАТ на столичния Орлов мост, пише Стандарт. Малко след 3 ч. в нощта срещу сряда джигитът направи на решето камерата и преряза кабелите й.
Класа информира, че, заради изтичане на срока на държавните стимули, глобалната икономика ще забави растежа си до 3.3% през 2011 г. Световната банка прогнозира, че тази година България ще отбележи ръст от 2.5% на брутния вътрешен продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *