Преглед на печата

Горещото време и разгорещената сага с подслушванията в държавата преобладават на страниците на излизащите в неделя ТРУД, СТАНДАРТ и 24 ЧАСА.

Часовият всекидневник цитира Цветан Цветанов, която казва: „Има сценарий срещу нас“. БСП пък били доволни, този път скандалите не били при тях. Червените подготвят вот на недоверие, искат президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност за сересетата. Ще се срещат с главния прокурор и с ДАНС, съобщава изданието. На фона на твърдението на МВР-шефа Цветан Цветанов, че е нормално да не знаем кой записва и че държавата не може да контролира подслушването, 24 ЧАСА откроява изявлението на премиера Борисов: „Вече сме надеждна граница на Европейския съюз“.

ТРУД също се позовава на министър Цветанов за подслушванията – „Няма да прекършат устрема ни“. Публикувана е и поредна порция от разговори „Ваньо-4“, със събеседник Симеон Дянков. ТРУД цитира бившия шеф на вътрешната комисия в 40-ото Народно събрание Минчо Спасов да казва: „СРС е въглен, който не гори, а цапа. Изнасянето на разговори отгърна завесата в политическата кухня, но от там ни лъха на развалена бира и чесън.“ Според Спасов положителният герой в сагата е финансовият министър Симеон Дянков. Той можел да замести премиера Бойко Борисов начело на кабинета, пише още ТРУД. Позицията на вестника е на Георги Шарабов. В нея той пише – „Нещата не отиват на добре. Правителството е притиснато в ъгъла и получава удар след удар. Най-лошото е, че никой не знае какво става – кой кого подслушва, законно ли го прави и кое е законно? Защо записаните разговори не са унищожени след изтичането на установения срок, а се разнасят из редакции и се слушат свободно в интернет. И все пак има една добра новина, продължава авторът – в тази лудница на правителството не му остава време да се меси в икономиката. Това дава шанс на бизнеса да ни измъкне по-бързо от кризата“, пише Георги Шарабов. Като потвърждение на позицията в ТРУД, 24 ЧАСА публикува статия със заглавие „Къси поли и тесни връзки“ вещаят край на кризата.

Сред другите неделни акценти се откроява централното заглавие на СТАНДАРТ – „Сам в колата“. Много скоро можем да се простим с лукса да се возим сами в колата. Тръгваш ли за работа, вземи съсед или приятел. Това е една от мерките срещу замърсяването на околната среда. Идеята е лансирана от екоминистъра Нона Караджова. Работна група вече събира предложения за законови промени, които ще ни осигурят по-чист въздух. Сред мерките срещу замърсяването на околната среда е повишаването на данъка за старите коли или облекчен данък за новите.

СТАНДАРТ съобщава в броя си за новите епизоди на сериала „Стъклен дом“, които ще тръгнат в края на февруари. В тях ще продължат драмите около основните герои, но сценаристите умуват какви нови интриги да развихрят, за да издържат на задаващата се конкуренция от други телевизии и продуценти, отбелязва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *