Преглед на печата

Такса „водомер“ може да се окаже новата изненада, която щесе грижи да осигури „уюта“ на потребителите, пише на първата си страница ТРУД.Тя ще се плаща от всички абонати дори и в домовете с нулево ползване на вода. Целта била да се покрият загубите от водомеритес ниско потребление във ВиК сектора.
Темата на вестника е посветена на фалшивите дипломи за висше образование. Според изданието финансовата криза е ударила здраво пазара на фалшивите тапии за висше образовние и те струват между 200 и 400 долара.
Три важни идеи лансира от парламентарната трибуина вицепремиерът Симеон Дянков. Най-изненадващата е преките данъци в държавата да се променят с референдум. Министърът предлага още бюджетният дефицит да се ограничи със закон и да се постви таван на преразпределителната роля на държавата, посочваСЕГА.
Инфлационният натиск в България през 2011 година се очаква да дойде основно отвън. По-скъпите енергоносители и храни ще окажат натиск върху цените. Високата безработица обаче до голяма степен ще неурализира ефекта, отбелязва в темата си ПАРИ.
Опашки от млади майки и пенсионери се вият пред импровизирана златна борса в столичен мол, пише СТАНДАРТ. Търговците обясняват, че всяка седмица претопяват скрапа от бижута в 24-каратови кюлчета като част от тях се продават у нас, но повечето се изнасят в чужбина.
Областните болници са заплашени от финансов колапс, отбелязваНОВИНАР като се позовава на Центъра за защита на правата в здравеопазването. Това най-вероятно ше се случи с новите изисквания по клиничните пътеки, разписани в новия Национален рамков договор, които са твърде високи за здравните заведения в малките населени места. Едва 3-4 процента от хората в страната са се ваксинирали срещу грип, посочва ДУМА, като се позовава на д-р Ангел Кунчев, началник отдел „Надзор на заразмите болести“ в здравното министерство. Според него при възникнала грипна епидемия е късно за ваксинация.
Скоростен трамвай ще свърже Околовръстното шосе и НДК в столицата, пишеМОНИТОР.Мотрисите ще минават по бул. „България“ след реконструкция на съществуващото трасе.
Драстичен скок на фалитите на компании и вълна от дела по несъстоятелност залива съдилищата в цялата страната, отбелязва КЛАСА.
Бинесменът Михаил Михов, собственик на пивоварна „Леденика“, кара последен модел луксозно Мазерати за над 300 хиляди лева, но не плаща за него, посочва 24 ЧАСА. Според източници, пожелали анонимност, бизнесменът не бил плащал близо година вноските на колата, но преди месец след натиск започнал отново.
Вестникът публикува и интервю с подалия оставка от Централното оперативно бюро на ДПС и по-късно изключен от парламентарната група на партията Касим Дал. Според него преломният момент за него е бил досието на Ахмед Доган. По думите на Дал Доган е донасял за най-близките си хора.
Всяка трета проверка за това кой с кого общува по телефона и по интернет става без разрешение на съдия, посочваДНЕВНИК.Поне 10 хиляди частни комуникации са били проследени от службите и прокуратурата само за първите 7 месеца, през които действат новите правила в Закона за електронните съобщения. Всички вестници посвещават обширно място на вчерашния вот на доверие на правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *