Преглед на печата

Труд, Стандарт, Дневник, Република и Монитор извеждат на първите си страници съобщението за терористичния акт на московското летище „Домодедово“. „Камикадзе взриви летище в Москва – над 35 убити, най-малко 130 ранени, самолет от Бургас кацна 7 минути след атентата“, пише Труд. СпоредМонитор още преди седмица руските спецслужби знаели, че се готви „нещо“.

Скандалът с подслушването продължава да е водеща тема за всекидневниците. „Евродепутатите ще разпитват Цветанов за подслушването у нас. Скандалът със СРС-тата вероятно ще влезе и в междинния доклад на Еврокомисията за България“, пишеСега на първата си страница и допълва, че от убедителността на Цветанов пред съответната комисия ще зависи дали ще има и дискусия в пленарната зала на Европарламента.
Вестник Пари публикува на две страници коментари на блогъри, в които се заключава, че записите на разговори на ключови държавници може да са манипулирани, т.е презаписани, но не са фалшифицирани.
„Вотът на доверие не решава проблемите на управляващите“, казва в интервю заДума социологът Живко Георгиев, според когото ерозията на властта е започнала и ще има ремонт на кабинета.
Според социологическо проучване на „Сова-Харис“, публикувано в Труд, обаче ГЕРБ печели и местния, и президентския вот тази година.
Под заглавие „Човешкият източник е по-важен от СРС-то“ Труд предлага интервю с легендарния американски журналист Боб Удуърд, който разкри аферата „Уотъргейт“ и свали президента Ричард Никсън.
„80 % от България рухват при силен трус“ – под това тревожно заглавие 24 часа съобщава за правителствен план за защита при бедствия. „И умрял връща кредит, дори да е имал застраховка „Живот“ – това е заглавието на днешното разследване на часовия вестник.
„Държавата души народа с дългове – над 16 милиарда са борчовете към НАП и банките“, пише на първа страница на вестник Република.
„Бием по цени европейците“, е едно от водещите заглавия на Стандарт, който съобщава, че германецът купува по-евтини домати, ябълки и прах за пране. „Наши тръгнаха на шопинг у комшиите“, допълва Стандарт.
Поскъпването на хляба е водеща новина за Дума и Новинар. „Хлябът поскъпва с още 30 стотинки“, пишат двата вестника.
Под заглавие „Интегрират ромите, като ги правят строители“Новинар съобщава на първа страница, че хора от малцинствата ще градят сами сглобяеми къщи с пари от еврофондовете.
„Ударно строим аутобани с над 5 милиарда евро до 2020 г.“, пише вестник Класа на първа страница. Темата е водеща и за Труд, който предлага карта на бъдещите първокласни шосета.
Мониторсъобщава на първа страница за плановете столичните квартали „Княжево“ и „Левски“ да бъдат свързани с безшумен влак-стрела. „Лекото метро излиза 3 пъти по-евтино от подземното“, пише вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *