Установява се самоличността на загиналите на „Домодедово“

© Снимка: ЕПА / БГНЕС

Продължава разпознаването на жертвите на вчерашния кървав атентат в московското летище Домодедово. До момента е установена самоличността на петима от 35-те загинали. В болниците остават 97 души.
Сред жертвите на вчерашния терористичен акт има и чужденци – двама британци, един германец и трима граждани от азиатските републики – Таджикистан, Узбекистен и Киргизстан. Състоянието на половината от ранените остава тежко, съобщиха медицинските власти.
Според източници от следствието самовзривилият се терорист най-вероятно е мъж с арабска външност на възраст около 35 години. Очевидци на трагедията обаче твърдят, че атентатът е извършен от жена, облечена в черни дрехи.
Мощността на взривното устройство е била до 5 кг тротилов еквивалент, като бомбата е била закрепена на кръста и е била натъпкана с поразяващи елементи.
Още снощи бяха иззети записите от охранителните камери и е започна тяхното внимателно проучване. Най-малко една камера е фиксиралa самата експлозия.
Все още никой не е поел отговорност за атентата.
Летище Домодедово в момента работи нормално. Заради засилените проверки с рентген и металодетектори, на входовете снощи имаше напрежение, което бързо беше преодоляно.
Атентатът повлия и на руските борсови индекси, които тръгнаха надолу, а руският президент Дмитрий Медведев отложи планираното за днес пътуване до Швейцария за участие в Икономическия форум в Давос.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *