Преглед на печата

Основна тема за печатните издания днес е скандалът, избухнал между президента Георги Първанов и финансовия министър Симеон Дянков, след излъчването на шоу по Нова телевизия.
„Шоу изява на министър Дянков разбуни държавата“, отбелязва вестник Сега. Президентът поиска оставката на финансист номер едно заради намеците, че е милиардер, БСП и ДПС – защото е вреден за страната, а премиерът Бойко Борисов предпочете да не взима страна, коментира изданието.
БСП и ДПС използваха скандала, за да атакуват за пореден път дясната ръка на Борисов, коментира Стандарт, като добавя оценката на депутати от ГЕРБ, според които едно шоу е подлудило държавата.
Пред Труд един от водещите на предаването е заявил, че вицепремиерът има много хубаво чувство за хумор и всеки може да разчете какво е искал да каже, според собствената си визия.
Дванайсет души се разминаха със смъртта, след като летяха с асансьор седем етажа в „Майчин дом“, пише Новинар. От години са били получавани предписания за смяна на асансьорните уредби, които са били в окаяно състояние, е заявил бившият шеф на болницата Методи Янков.
Четирима полицаи, охранявали паркинга за конфискувани коли в София, са задържани вчера сутринта за кражба на части, пише Монитор. Служителите на реда задигали гуми, джанти, акумулатори, радиатори, фарове и музикални уредби. Имало е сигнали, но не е имало желание да бъде решен този проблем, коментира за вестника началник в МВР.
Али и Юзеир Юзеирови са се явили с адвокат в Търговищката прокуратура, за да им бъде повдигнато обвинение, е съобщил Стефан Христов, наблюдаващ случая районен прокурор на Попово, цитиран от вестник Дума. Братята са обвинени за построяване на незаконен паметник в село Славяново, организиране на партия на религиозна основа и несъстоял се митинг при учредяването на партия Мюсюлман-демократичен съюз.
Прокуратурата във Варна започва проверка за дупките по улиците в града, както и на договорите с фирмите, отговарящи за поддръжката, пише 24 часа. По думите на говорителя на прокуратурата Вяра Алексиева, действията са част от проверка в цялата страна, разпоредена от Върховна административна прокуратура.
За кабинета е добре, че Народното събрание не е много активно, тъй като в общество, което се нуждае от реформи, а не го осъзнава, парламентът обикновено забавя промените, твърди в интервю за 24 часа бившият министър на образованието Даниел Вълчев. Според Вълчев, президентът Първанов няма основание да се отказва от политиката и е възможно да създаде своя партия през есента.
Границите на България, начертани от Санстефанския договор, са блъф, заявява пред Стандарт проф. Божидар Димитров в разговор за препечатаната в навечерието на 3 март книга „Истинската история на Освобождението 1860-1878“. Проф. Димитров казва още, че едно от нещата, подразнили цензурата на БКП навремето, е твърдението, че Русия писмено се задължава да не прави голяма славянска държава на Балканите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *