Преглед на печата

408 милиона лева, или 48 на сто от свободните пари на държавните фирми са на депозитите в Корпоративна търговска банка, пише на първата си страница ТРУД, като се позовава на справка от Министерството на финансите. Втори в класацията е СИБанк със скромните 80 милиона, или 9 процента. Пороите в някои части от страната също са тема на вестника. В Банско бяха наводнени мазетата и приземните етажи на 20 къщи и 10 хотела, а в Якоруда беше откъснат пътят за Велинград. Прекъснати са и два моста, а селскостопанската продукция по поречието на Места е почти унищожена.
Торнадо, потоп, гръмотевични бури и закъснял сняг ще сполетят Балканите, отбелязва 24 ЧАСА като се позовава на германската метеорологична служба. 5 хиляди софиянци са подсъдими всеки месец, защото не си обслужват кредита, не плащат ток, вода и парно, пише още вестникът. Банките, ЧЕЗ, топлофикации и „Софийска вода“ пък ни съдят три пъти повече тази година. По-милостиви засега са само мобилните оператори, които не търсят така масово Темида. Стабилността на пенсионната система ще разчита основно на универсалните пенсионни фондове, тъй като само за вноските в тях се предвижда увеличение, посочва СЕГА. Изданието се позовава на проект за реформа, който се предлага за обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Дебатите по него са в края на май, а първите промени се очакват от юли догодина. 82 процента от софиянци харесват сегашната синя зона в града и искат да остане същата или да се разшири, отбелязва още вестникът като се позовава на проучване на НЦИОМ. 47 на сто от щофьорите пък са категорично против пълната забрана за влизане с кола в центъра. Новата концепция за платено паркиране предвижда обособяването на три зони – жълта, зелена и синя.
Столичната община въвежда забрана за паркиране по някои от ключовите столични булеварди и вместо синя зона там ще се начертаят бус ленти, информира МОНИТОР. В плановете на кметството засега попадат булевардите „Дондуков“, „Христо Ботев“ и „Мадрид“. Четирима експерти в просветното министерство са заподозрени за изтичането на информация за матурите по български език. МВР пък усилено издирва IP адреса на абитуриента, който съобщи трите възможни варианта за есето, четем в СТАНДАРТ. Таксуването на билетчето в трамвая вече ще става чрез СМС, отбелязва още вестникът. Идеята е предложена от „МТел“, а технологията е същата като при паркирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *