Преглед на печата

 
 

Брюксел ще разследва първо България за трикове с бюджета, след като европейската статистическа служба „Евростат“ получи извънредни правомощия за детайлен одит на място на всички бюджетни сметки, отбелязва вестник Сега. Това ще стане, въпреки че не сме сред държавите в трагично икономическо и финансово състояние, коментира изданието. Предстоящата мисия на „Евростат“ е очаквана, не е изненада и има готовност за нея, твърдят от финансовото минисерство, посочва Новинар. „Брюксел не вярва на цифрите на Дянков“, коментира темата и вестник Дума.
До края на юни се очаква около 200 000 фирми да подадат своите годишни финансови отчети, пише вестник Пари. През последните дни постъпват средно по 3 000 заявления на ден, което е два пъти над капацитета на служителите, отговарящи за работата на Търговския регистър, твърди в интервю за вестника изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Анастас Георгиев. Според него подобряването на работата е възможно, но липсва финансиране.
Около 450 млн. лв. трябват на Агенцията по вписванията за служебна ликвидация на фирмите, които до 31 декември 2010 г. не са се пререгистрирали в Търговския регистър, пише вестник Класа. Според депутата от ГЕРБ Емил Радев досега едва 17% от всички фирми са направили пререгистрация.
За първи път от началото на мандата на кабинета „Борисов“ неодобрението към работата му започва да доминира над одобрението, цитира Дневник проучване на социологическата агенция „Алфа рисърч“. Според 73% от анкетираните правителството няма капацитет само да се справи с кризата и трябва да търси съдействие.
Парламентарният секретар на земеделското министерство Симеон Манасиев е отстранен временно от длъжност заради проверка на семейните му фирми, пише 24 часа. Съмнението е, че с 2 фирми на бащата на Симеон Манасиев – Наско Манасиев, е заобиколен лимитът за получаване на помощи от фонд „Земеделие“.
Служителка от консулството ни в Тайланд се оплаква от секстормоз, на който я подложил тамошният ни посланик Камен Величков, пише Монитор. Преди 2 месеца 40-годишната дама подала жалба в Комисията за защита от дискриминация, а до 10 дни вероятно ще бъде свикано първото заседание по случая.
На всеки два часа разбиват жилище в София, алармира Труд, като се позовава на статистика на МВР и Центъра за изследване на демокрацията, представена вчера в парламента. Има увеличение на кражбите от жилища, офиси и автомобили, но не може да се говори за бум на престъпността заради кризата, сочат данните.
Хотели на цената на гола нива купуват инвестиционни фондове в най-атрактивните места по морето, пише Стандарт. Заради кризата собствениците са склонни да се разделят с изграденото от тях срещу сума, покриваща само цената на земята, сочи проверка на вестника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *