Преглед на печата

 
 
 

 

 

„Залежалите отпуски ще се чистят до края на 2011 г.“, съобщава ТРУД на първа страница. ДНЕВНИК показва с графики как точно ще става това. Според вестник ПАРИ настава пълен хаос с чистенето на старите отпуски.
„Намалиха с близо 10 пъти глобите за работодатели, които нарушават трудовото законодателство“, съобщава вестник КЛАСА.
„Катаджийски“ новини са водещи за 24 ЧАСА и СТАНДАРТ. „КАТ се гаври – иска през май вериги“, пише на първа страница на часовия вестник. Изселници от Турция се оплакват на Борисов, че от границата до Разград и Шумен ги спират по 4 – 5 пъти, допълва изданието. Под заглавие „8 от 10 шофьори у нас вече карат с колан“ 24 ЧАСА пише за съвместна проверка на вестника с КАТ. Най-големите джигити са по пътищата в Кюстендилско и Дупнишко, най-примерните шофьори са в Благоевград и Шумен, констатира изданието. СТАНДАРТ съобщава за готвени промени в Закона за движение по пътищата, според които книжка за мотори до 125 кубика ще се дава вече на 16 години. „Рейсовете ще минават на преглед през шест месеца, а спирачките на такситата ще се тестват два пъти годишно.“, допълва СТАНДАРТ.
ДУМА пише на първа страница, че ДАНС проверява жителите на цяло село – заради рудник от национално значение хората от радневското село Трояново ще се нуждаят от разрешително, за да стигат до нивите си, пояснява вестникът.
МОНИТОР избира за водеща тема приетата от правителството концепция за наказателната политика. „Бърз съд за дребните бандити“ е заглавието на материала. Под заглавие „Имаме подкрепата на ЕС за спецсъдилищата“ вестникът предлага интервю със съпредседателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова.
СЕГА публикува интервю с председателя на Националния статистически институт Мариана Коцева. „Отделни отрасли се измъкват от кризата, но това не стига да издърпа цялата икономика нагоре, казва тя.
В интервю за ТРУД финансистът Красимир Катев прогнозира за кризата: „“Може би ще достигнем дъното някъде в средата на лятото и известно време ще останем там.“ Интервюто е озаглавено „До една година резервът свършва“.
Под заглавие „ГДБОП, чели ли сте Бредбъри?“ СЕГА пише, че от два дни температурите в родното интернет пространство са се нажежили до 451 градуса по Фаренхайт заради полицейската акция срещу най-популярната виртуална библиотека на български език – Chitanka.info. „За часове в мрежата се изви буря от гневни коментари, които в огромната си част бяха еднозначни – защо МВР атакува една библиотека, която даваше шанс на хиляди хора да четат“, пише авторът на статията. „Читанката“ възкръсна, напук на ГДБОП, съобщава по същия повод вестник НОВИНАР и допълва, че сайтът се е появил на друг адрес.
С репортажи и много снимки вестниците отразяват двудневния рок-маратон в София. „Цял свят ни завижда за метъла в София“ е красноречивото заглавие на ТРУД по този повод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *