Преглед на печата

Денят втори юни и отбелязването му са водещите теми за голяма част от вестниците. „Дума“ акцентира на сцените на ругатни и освирквания, свидетели, на които станаха хората, дошли на връх Околчица.

От „24 часа“ разбираме, че според график на екоминистерството от средата на юли ще започне голямо возене на софийския боклук из България. Над един милион тона боклуци на година започват да пътешестват из страната, за да бъдат складирани на някое от 27-те нови регионални депа, уточнява всекидневникът.

Вестник „Дневник“ също избира екологична новина за челната си страница – „България е най-неподготвена за климатичен шок“, научаваме от водещото заглавие, а под него е и уточнението, че причините за това са лошата инфраструктура и слабото управление на водните ресурси. Информацията е част от доклад на Световната банка за периода до 2050 година.

„Труд“ оповестява от първата си страница, че новите самолети на властта ще са без излишен лукс и единственото преустройство в тях са 16 нови по-широки седалки.

Вестник „Стандарт“ извежда на челно място мистериозна версия за изчезването на френския еърбъс под заглавието „Нов бермудски триъгълник“. Обяснението е, че в района, където е изчезнал самолета, са типични ураганите и мястото има зловещата слава на бермудския триъгълник на смъртта, където безследно изчезват самолети и кораби.

„Сега“ информира от челната си страница, че от първи юли ще има обезщетение за сгрешена сметка за ток, но допълва под главата си, че разликата в цената за нощна и дневна тарифа съвсем ще се стопи.

„Новинар“ избира за водещо заглавие предложението на прокурора Милена Филипова във всяко училище да има полицай. Обвинителката се аргументира, че по този начин отрано у децата ще се възпита респект към властта, а проявяващите агресия веднага ще получават полагащото им се наказание.

„Тапицират страната с плакати“ – това заглавие избира вестник „Монитор“ за първата си страница и изчислява, че стотици тонове хартия ще отидат за предизборни плакати. Според изданието поставянето на нерегламентирани места на агитационните материали няма да вкара нито стотинка в Столична община, а партиите въобще не се притесняват от солените глоби.

Високите лихви по депозитите влияят негативно на реалния сектор. Този коментар отпечатва под заглавието си вестник „Пари“ и прогнозира, че лихвената експанзия ще затихне до края на тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *