Преглед на печата

„Труд“ обобщава първата тема с изчислението – „400 хиляди заплати замръзват“.

„24 часа“ уточнява, че премиерът е наредил на финансовия министър до следващото заседание на Кабинета да бъдат намалени правителствените заплати с 15 процента и не само това, но и чиновниците да пестят от телефони и коли заради кризата.

Коментарът на часовият всекидневник е – „Държавата превключва на икономичен режим“ и на тази тема отделя втората и третата си страница.

За вестник „Дума“ това също е водеща тема с уточнението, че не само заплатите ще бъдат намалени, но ще бъдат орязани и бонусите за чиновниците.

Точно за бонусите съобщава от първата си страница и „Дневник“, изчислявайки, че половин година след призива на бизнеса за допълнителни съкращение финансовият министър е предложил орязването на заплатите и бонусите за министрите и по този начин ще се спестят до половин милард лева, но пък за спорни европроекти и ремонти са изхарчени 660 милиона лева.

Тази тема е водеща за „Сега“, чието водещо заглавие гласи „След като прахоса милиарди кабинетът реши да пести“. Под главата си вестникът допълва – Месец преди изборите министрите на Станишев показно ще си отрежат заплатите с 15 на сто.

Ето и другата водеща тема от пресата днес: „Новинар“ и „Делник“ излизат с почти идентични заглавия, гласящи – „12 милиона заделени за купуване на гласове“. И двата вестника цитират изследване, според което всеки шести българин е готов да продаде гласа си и това би струвало на партиите приблизително 12 милиона лева.

В интервюто за „Дневник“ Стефан Гамизов казва – Всички партии се финансират от мафията.

За „Стандарт“ водещото заглавие гласи „Капан за новия Вълк“, като под главата си изданието уточнява – арестуваха шефа на „Новера“ Борислав Лазаров, докато пие кафе. Вестникът е научил, че арестът е станал посред бял ден, като освен Лазаров са арестувани още петима души с криминални досиета, които са част от престъпна група, занимаваща се с изнудване, грабежи, лихварство и дрога.

Водещото заглавие, което ще Ви посрещне от първата страница на „Монитор“ е „С 90 километра в час по първата отсечка от „Люлин“. Става дума за това, че от края на юли се очаква един от най-важните байпаси на пътния трафик – магистрала „Люлин“, да заработи. Според вестника по този начин ще се облекчи ежедневния кошмар за близо 30 хиляди перничани и пътуващите от Кюстендил и Радомир и за всички столичани, живеещи в югозападните квартали.

Вестник „Пари“ коментира от вътрешните си страници – „От регулации чашата на популизма преля“. Става дума за новите цени на електроенергията, които според вестника от първи юли ще намалят сметките на потребителите със стотинки, но пък популизмът взима превес като фактор в това време на избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *